Innovatív lépés a Vodafone-tól

A vezető brit telekommunikációs szolgáltató, a Vodafone merész tervvel állt elő: a vállalat összekapcsolná a kriptopénztárcákat az okostelefonok SIM kártyáival.

Egyes értesülések szerint a lépés megvalósítását egy ambíciózus finanszírozási terv segítheti. A terv keretein belül 3 milliárd dollárt vonna be a Vodafone Group különböző adósság- és hitelügyletek révén. A 3 milliárd dollár nagy részéhez, 1,8 milliárd dollárhoz a következő két évben hitelek formájában jutna hozzá a vállalat. Mindemellett a Vodafone Idea is be lenne vonva a finanszírozási tervbe valamilyen formában – ez egy Indiában tevékenykedő leányvállalat, amelyben a Vodafone Groupnak 45 százalékos részesedése van.

David Palmer, a Vodafone Blockchain vezetője egy interjúban beszélt a vállalat terveiről. Palmer hangsúlyozta, hogy a következő évtizedekben várhatóan több mint 20 milliárd mobiltelefon lesz használatban, és kiemelte a kriptotárcák és a digitális személyazonosság integrációjának fontosságát a SIM-kártyákba. Azt is megjegyezte, hogy 2030-ra várhatóan mintegy nyolcmilliárd okostelefont fognak használni, és az ehhez kapcsolódó kriptopénztárcák száma elérheti az 5,6 milliárdot.

A Vodafone Ideánál felmerült pénzügyi nehézségek ellenére a cégcsoport 2024-ben komoly lépéseket tervez tenni a technológiai fejlődés érdekében. Nemrégiben például tízéves stratégiai partnerséget kötött a Microsofttal, hogy generatív mesterséges intelligencia (GenAI) szolgáltatásokat nyújtson ügyfeleinek. 

Érdemes azonban megjegyezni, hogy nem a Vodafone az első olyan vállalat, amely összekapcsolja a telekommunikációt a blokklánc technológiával. Az Egyesült Államokban például a VaultTel nevű startup már 2019-ben bejelentette ambícióit, hogy fizikai tárcát hoz létre, amelyet be lehet helyezni egy okostelefon SIM-foglalatába. Ez a fejlesztés azt mutatja, hogy a blokklánc technológia és a telekommunikáció közötti kapcsolat egyre fontosabbá válik az adatbiztonság terén.

A vállalat terve, hogy integrálja a kriptopénztárcákat a SIM-kártyákba, jelentős előrelépés lehet a digitális fizetési megoldások és az adatbiztonság terén. Ez a kezdeményezés lehetőséget kínál a felhasználók számára, hogy könnyedén hozzáférjenek a blokklánc alapú szolgáltatásokhoz, miközben növeli a mobiltelefonok funkcionalitását és biztonságát a digitális térben.

(Forrás: Cointelegraph)

(Borítókép: Depositphotos)

kriptotárcaSIM kártyatelekommunikációVodafone