Innováció és szinergia: új távlatok a banki és fintech együttműködésekben

A Fintech Meetup sorozat legutóbbi eseménye a bankok és fintech vállalkozások közötti együttműködésre fókuszált. A rendezvény célja az volt, hogy bemutassa a digitális banki megoldások és fizetési innovációk terén elért sikereket és legfrissebb trendeket, amelyek hozzájárultak az ügyfélélmény javulásához, növelték a hatékonyságot és elősegítették az innovációs kultúra fejlődését a pénzügyi szektorban.

Az eseményen Baiba Rozenberga, a MBH Fintechlab Startups részlegének vezetője, valamint Ács Zoltán az MBH Fintechlab ügyvezető igazgatója mutatta be a fintech ökoszisztéma jelenlegi helyzetét és a jövő irányait, különös tekintettel azokra a technológiai fejlesztésekre, amelyek már most jelentős változásokat hoznak a pénzügyi szektorban.

A meetup során több neves magyar fintech vállalat vezetői is színpadra léptek, hogy beszámoljanak tapasztalataikról és az együttműködések gyakorlati megvalósulásáról. Többek között Gémes Tamás, a FintechX Technologies társalapítója és technológiai vezetője; Kanti Péter, a Dorsum digitális eszközökért felelős vezetője; Vizsy András és Turay Diána, a Bookkeepie társalapítói; valamint Bruzsa Géza, az instacash. vezérigazgatója osztották meg a résztvevőkkel az együttműködések során szerzett tapasztalataikat. Ezt követően pedig egy interaktív panelbeszélgetésre került sor Ács Zoltán és Pereczes János, az MBH Bank fizetési megoldásokért és innovációért felelős igazgatójának vezetésével.

Az előadások és a panelbeszélgetés során világossá vált, hogy a fintech megoldások integrációja a banki szolgáltatásokba elengedhetetlen a pénzügyi szektor jövőjének alakításában. Az esemény során különös figyelmet kapott a bankok és fintech cégek közötti együttműködés jelentősége, amely az ügyfélélmény javításán túl, a pénzügyi intézmények versenyképességének növelésében is kulcsszerepet játszik. A résztvevők számára világossá vált, hogy az innováció és a hagyományos banki működés ötvözése új dimenziókat nyithat meg a pénzügyi szolgáltatások területén.

Az esemény egy fontos lépés volt a bankok és fintech vállalkozások közötti párbeszéd és együttműködés erősítésében, mely elősegíti a pénzügyi innovációk széles körű adaptációját és a fogyasztói igények kielégítését a pénzügyi szektorban.

A Fintech Meetup a Magyar Fintech Szövetség (MAFISZ), az MBH Fintechlab, a Tőkeportál, az Innovation Hub és a Fintech.hu közös erőfeszítéseinek köszönhetően jött létre. A rendezvénysorozat célja egy olyan közösség létrehozása, ahol a tudás és az ötletek szabadon cserélhetnek gazdát, növelve ezzel a fintech szektor ismertségét, az innovatív megoldások gyors terjedését és a hatékony hálózatépítést.

(Címlapkép: Depositphotos)

bankfintechFintech MeetupMBH Fintechlab