Ingyen pénzhez lehetett jutni a Bank of Ireland ATM-jéből

Hatalmas sorok alakultak ki a Bank of Ireland ATM-jeinél technikai hiba miatt. Egy olyan online hibára figyeltek fel szemfüles ügyfelek, amivel pénz nélkül tudtak készpénzfelvételt végezni a Bank ATM-jeiből. 

Az ír bank online alkalmazásában egy technikai malőr miatt azok az emberek, akiknek nem volt pénzük a számlájukon, akár 1000 eurót is átutalhattak egy Revolut számlára. Az utalást követően a Revolut számláról bármelyik ATM-ből ki tudták venni a készpénzt. Az ingyen pénz “glitch” híre gyorsan terjedt, aminek következtében hatalmas sorok keletkeztek a pénzautómatáknál.

Ennek eredményeként elkezdtek felsorakozni az emberek a Bank ATM-jeinél hogy ingyen pénzhez jussanak. A jelentések szerint Dundalkban a rendőrségnek kellett irányítania a pénzautomatáknál összegyűlt tömeget.

A Bank elnézést kért a hiba miatt és megkezdte az összegek visszaszerzésének folyamatát. Az érintett bankszámlákat a jogtalanul átutalt pénzek összegével fogják terhelni. A Bank továbbá közleményében felszólította a pénzügyi nehézségekkel küszködő ügyfeleit, hogy vegyék fel velük a kapcsolatot.

A hiba kedden (08.15) következett be, és szerda reggelre már sikerült megjavítani. Szakértők szerint a hiba újra rávilágít arra, hogy a Banknak komoly fejlesztéseket kell végeznie az informatikai rendszerein. Az Írországi Nemzeti Bank korábban már megbüntette egyszer a Bank of Ireland-et IT problémák miatt. 

A Nemzeti Bank azóta már elkezdte ennek a problémának a kivizsgálását, az ország pénzügyminisztériuma pedig az ügy mielőbbi tisztázását kérte.

(Forrás: DW)

(Címlapkép: Depositphotos)

Bank of Irelandfizetési infrastruktúrainkumbens