Folytatódik a vita az egyik legsikeresebb mobil játék körül

Miután az Epic Games által fejlesztett Fortnite-ot kitolta az Apple az AppStore platformjukról nagy vita alakult ki az alkalmazásokon belüli vásárlás körül (In-App purchase).

Az Epic szerette volna megkerülni az Apple és Google szolgáltatásának díját (mely 30% minden tranzakció után), így ennek következményeként mindkét alkalmazás áruházból eltávolították játékait. Az Epic most jogi úton szeretné elérni, hogy helyezzék vissza a szoftverét az áruházakba. Az ügy tárgyalására szeptember 28-án kerül sor.

Az Epic úgy kommentálta az akciójukat, hogy “ez szerintük a jó út” és hogy ők “sok más vállalatnál jobb helyzetben vannak ahhoz, hogy megküzdjenek az Apple-lel”. Szerintük nem normális az Apple monopolhelyzete, hiszen így csak ők szabhatják meg, hogy milyen alkalmazások jelenhetnek meg az iOS platformon.

Az Apple mindeközben szeptember 11-el bezárólag megvonja a “Sign in with Apple” szolgáltatását, mely egy alternatíva az Epic platformjaira való bejelentkezésre. Az Apple már korábban megszüntette az Epic fejlesztői fiókját és a korlátozásokat addig tartja fenn, amíg az Epic nem igazodik az Apple fejlesztői program licencszerződéséhez.

Forrás: MacRumors

Seres Krisztán

appleAppleStorebotrányEpicGamesfortnite