Fintech rövidhírek

Komoly milliók Super Bowl reklámokra, hitelpontszám alapú randizás, és AI-al hamisított útlevelek a fintech szektor legérdekesebb hírei között. A TrendFM-en hallható Fintech Világa legújabb adásában Érczfalvi András műsorvezető és Suppan Márton, a Peak alapítója az elmúlt hetek legérdekesebb híreit foglalják össze.

Érdekes, és egyaránt megosztó új ismerkedő alkalmazás jelent meg az Egyesült Államokban. A Score applikációra csak legalább 675-ös hitelpontszámmal lehet felregisztrálni. A randiapp célja, hogy hangsúlyozza a pénzügyi tudatosság fontosságát, és kiküszöbölje a pénzügyi nézet eltérésekből adódó válásokat. 

A Scope jelenleg ideiglenesen, 90 napig érhető el. A megjelenését követően megosztó vélemények is megjelentek, sokak szerint ugyanis a társadalmi rétegek közötti megkülönböztetés elmélyítését okozhatja.

Újabb probléma a kriptoszektorban

Mesterséges intelligencia által készített hamisított személyazonosító okmányok mentek át több kripto tőzsde ügyfélazonosítási rendszerein. Az OnlyFake egy újonnan indult weboldal amely képes jogosítványokat és útleveleket hamisítani. Elmondásuk szerint 26 országból, beleértve az USA-ból és az EU több országából tudnak hamis személyazonosító dokumentumokat készíteni.

A cég hivatalos álláspontja szerint nem állít elő törvénytelen célra dokumentumokat, kizárólag filmekben, TV-ben vagy webes illusztrációkban lehet felhasználni. Ennek ellenére voltak, akik illegális módon próbálták meg hasznosítani a dokumentumokat.

A Fintech Világa legújabb adásában továbbá szó esik a Revolut legújabb, nem pénzügyi szolgáltatásáról, milliárdos Super Bowl reklámokról és a Tesco Bank eladásáról. A teljes adás az alábbi Spotify linken visszahallgatható.

fintechhitelminősítéshitelpontozásmesterséges intelligenciaOnlyFakerevolutScore