Elkötelezi magát a bitcoin és társai mellett a Deutsche Bank

Az egyik legnagyobb német bank, a Deutsche Bank még erősebben elkötelezi magát a kriptovaluták mellett – speciális engedélyt kér a német pénzügyi felügyelettől. A bank digitális eszköz letétkezelővé válhat, amelynek köszönhetően a német kriptoszektor egyik prominens szereplője lehet.

Letétkezelőként a Deutsche Bank digitális eszközöket, például kriptovalutákat tárolna és őrizne meg ügyfelei számára. Először 2021-ben volt szó arról, hogy ilyen szolgáltatásban gondolkozik a bank, a napokban pedig megerősítette, hogy meg is tette az első szükséges lépéseket az ügyben.

Ez a hír azután érkezett, hogy egy másik nagy cég, a BlackRock az Egyesült Államokban kérelmezte, hogy létrehozhasson egy olyan ETF-et, amellyel az emberek bitcoin kitettségre tehetnek szert.

Érdekes állomáshoz érkezett a digitális eszközök világa. A legnagyobb szolgáltatóknak - például a Binance-nek és a Coinbase-nek - komoly szabályozói nyomásgyakorlással kell szembenézniük az Egyesült Államokban. Eközben az Európai Unióban a MiCA szabályozási csomag elfogadásával a hagyományos pénzügyi szereplők nagyobb önbizalommal léphetnek a szektorba. 

A Deutsche Bank terve egy olyan platform létrehozása, ahol az emberek speciális brókereken keresztül vásárolhatnak és adhatnak el digitális eszközöket. Emellett egyéb szolgáltatásokat is szeretnének nyújtani, például adótanácsadást, értékelési támogatást, adminisztrációs segítséget alapoknak, valamint hitelezési és szavazási megoldásokat is.

A Deutsche Bank már egy ideje érdeklődik a kriptovaluták iránt. Nemrég a vagyonkezelő csoportjuk, a DWS beszélt arról, hogy két kriptovállalatba is befektet. Egy konferencia során a Deutsche Bank egyik munkatársa elmondta, hogy digitális eszköz- és letétkezelési üzletáguk kiépítésén dolgoznak. Nagy szereplői akarnak lenni a kriptovilágnak.

Mi több, februárban a DWS vezérigazgatója azt mondta, hogy az alacsony kriptovaluta-árfolyamok jó lehetőséget jelenthetnek a cég számára. Komoly potenciált látnak ezen a piacon, és ezt szeretnék is kihasználni. A cégcsoport tehát egyértelműen részese szeretne lenni a növekvő kriptoiparnak.

(Forrás: CoinDesk)

(Címlapkép: Depositphotos)

bankBinancebitcoinBlackrockCoinbaseDeutsche Banketherkriptokriptovaluták