Együttműködésbe kezd a Gránit Bank és a Diverzum

Partnerségre lépett a Gránit Bank és a diákkedvezményeket kínáló platform, a Diverzum. Mostantól a fiataloknak létrehozott applikációban már a Bank egyetemistáknak kínált diákszámlái is megtalálhatóak számlanyitási jóváírásokkal. 

A Diverzum gimnáziumi és egyetemi diákoknak kínál exkluzív kedvezményeket különböző kereskedőknél. Már több mint 191 ezren regisztráltak a weboldalon, ahol 81 partnernél lehet olcsóbban vásárolni. 

A Gránit Bank és a Diverzum közötti együttműködés jelentős mérföldkő a magyar pénzügyi szektorban, különösen az egyetemisták és fiatal felnőttek számára. Az együttműködés révén a bank egyetemistáknak szóló diákszámlái most már könnyen elérhetővé válnak a Diverzum felhasználói számára, ami segít a fiataloknak jobban kiaknázni pénzügyi lehetőségeiket​​.

A Gránit Bank az ügyfélközpontú megközelítés élharcosának számít a magyar bankszektoron belül. Díjnyertes mobilbanki alkalmazása mellett különböző digitális szolgáltatásokat és fenntartható bankolási megoldást is kínál, amelyek nem csak a felhasználói élményt javítják, hanem a környezeti fenntarthatósághoz is hozzájárulnak. Ezen felül, a bank digitális üzleti modellje lehetővé teszi alacsony díjak kínálatát, ami különösen vonzó lehet a költségtudatos diákok számára​​.

Hasonló esetek a nemzetközi piacon

Nemzetközi kontextusban is láthatunk hasonló trendeket. Ezek a partnerségek a pénzügyi szektorban kifejezetten a Z generációt célozzák meg, ami jelzi a bankok és fintech vállalatok hajlandóságát arra, hogy alkalmazkodjanak a fiatal fogyasztók változó igényeihez.

A halasztott fizetéseket kínáló svéd fintech vállalat, a Klarna együttműködik a szintén svéd, Buddy nevű költségvetés-kezelő alkalmazással, hogy segítse a Z generáció tagjait kiadásaik nyomon követésében. Az együttműködés lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy banki adataikat közvetlenül összekapcsolják a Buddy alkalmazással a Klarna nyílt banki (open banking) rendszerén keresztül, így valós időben követhetik nyomon kiadásaikat és állíthatnak be fizetési emlékeztetőket. Ez a partnerség különösen fontos egy olyan időszakban, amikor a fiatal fogyasztók egyre inkább a digitális eszközök felé fordulnak pénzügyeik kezelése érdekében​​.

A Gránit Bank és a Diverzum együttműködése tehát illeszkedik ebbe a globális trendbe, amely az innováció és az ügyfélközpontú megközelítés előtérbe helyezésével igyekszik kiszolgálni a fiatal felnőttek és egyetemisták egyedi pénzügyi igényeit. Az együttműködés nem csak a bankolási élményt teszi kényelmesebbé és elérhetőbbé, hanem hozzájárul a fiatalok pénzügyi tudatosságának növekedéséhez is, ami létfontosságú a jövőbeni pénzügyi stabilitásuk szempontjából.

(Forrás: Gránit Bank, PYMNTS)

(Borítókép: Gránit Bank)

BuddyDiverzumGránit BankKlarnaopen banking