Dominálnak a fizetési megoldások

A múlt hét top három tőkebevonásának összértéke 110 millió dollár volt a fintech szektorban. A fizetési megoldások továbbra is népszerűek, két ilyen fintech is bekerült a toplistára. Emellett az elmúlt hónapokban tapasztalt insurtech-piaci visszaesés is megdőlt.

Az átlátható banki költségek továbbra is erős értéket képviselnek

YouTrip, egy szingapúri székhelyű fintech, amely multi-valuta digitális tárcát kínál a fogyasztóknak (a Wise-hoz hasonlóan) és üzleti számlákat vállalati kártyákkal a kkv-k számára. A vállalat 50 millió dollárt vont be egy Series B finanszírozási körben, ezzel 100 millió dollárra emelve a tőkebevonásainak összértékét 2018-as alapításuk óta. 

A szingapúri fintech a szingapuri pénzügyi hatóság (MAS) által engedélyezett pénzforgalmi intézmény. Szolgáltatásai közé tartoznak a fizetések, a devizaváltás, az átutalások és a kártyás megoldások. Alapítása óta több, mint 10 milliárd dollárnyi tranzakciós volument dolgozott fel – az e-kereskedelmi volumene 238 százalékkal nőtt éves szinten 2021 óta.

A YouTrip friss tőkéjét több mint 100 új munkavállaló felvételére költi, valamint technológiai architektúrájának fejlesztésére. A rövidtávú céljuk a terjeszkedés Dél-Ázsiában, beleértve Indonéziát, Malájziát, a Fülöp-Szigeteket és Vietnámot. 

Innovatív insurtech a toplistán

Az AgentSync, vezető insurtech 50 millió dolláros tőkebevonást hajtott végre, amivel a társaság eddigi teljes finanszírozása 161 millió dollárra emelkedett. A vállalat a modern biztosítási infrastruktúrát kínál, rugalmas felhőnatív megoldásokkal. Emellett az összetett, iparágspecifikus problémák megoldására való képességének és az erős ügyfélsikereknek köszönhetően kiemelkedő a piacon. Utolsó ismert cégértékük 1,2 milliárd dollár volt, 2021-ben.

Az egyesült államokbeli insurtech több mint 200 biztosítótársasággal dolgozik együtt, beleértve a hagyományos biztosítókat, MGA-ket (közvetítők) és ügynökségeket, minden biztosítási ágazatot lefedve. A biztosítási ügynökök és a biztosítók közötti rugalmas, skálázható kapcsolatok létrehozásával egyszerűsíti a biztosítási termékek értékesítését. 

Az insurtech jelenleg olyan SaaS- és API-megoldásokra összpontosít, amelyek adatátláthatóságot és hatékonyságot teremtenek a biztosítók számára, valamint kivételes ügyfélélményt nyújtanak az ügynököknek és a brókereknek.

Hagyományos pénzügyek és a blokklánc-technológia összehozása

A Triple-A egy olyan digitális devizapiaci intézmény, amely lehetővé teszi vállalkozások számára, hogy hagyományos és digitális valutákban fizessenek vagy fogadjanak utalásokat, árfolyam-ingadozás nélkül. Víziójuk egy hatékony globális fizetési ökoszisztéma kiépítése, a hagyományos pénzügyek és a blokkláncalapú fizetések közötti szakadék áthidalásával. A 2017-ben alapított fintech most 10 millió dolláros tőkebevonást rögzített.

fintechfizetésfizetési megoldásinsurtech