Digitális bankolás: már a Fülöp-szigeteken is működik

[ad_1]



2020. 01. 14.



Tilla Fehér

A Fülöp-szigetek központi bankja már meg is adta az engedélyt, hogy a Tonik Financial megalapítsa az ország első digitális bankját – írja a fintechfutures.com. A szigetek mintegy 140 milliárd dolláros betéti piacot jelent a magánszemély ügyfelek tekintetében és mintegy 100 milliárd dolláros hitelezési potenciálja van. Az ország átlagos életkora 25,7 év és emellett az egész világon itt az egyik legmagasabb az internethasználat aránya, mintegy 62 millió emberrel, akik rendszeresen elérhetőek online.

Az új digitális bank – a Tonik Digital Bank – a magánszemélyek bankbetéteire és fogyasztási hitelekre fog fókuszálni – fotó: Pixabay

A társaság ügyvezetője, Greg Krasnov elmondta: megtiszteltetés számukra, hogy a jegybank őket választotta arra a nemes szerepre, hogy a globális best practice-eket meghonosítsák a Fülöp-szigetek, illetve tulajdonképpen egész Délkelet-Ázsia első kizárólag digitális ügyletek bonyolítására engedélyt szerzett bankjaként.

Chuchi Fonacier, a Fülöp-szigetek Központi Bankjának pénzügyi felügyeletért felelős helyettes vezetője hozzátette: eddig is tudatosan dolgoztak azon, hogy egy olyan szabályozó környezetet alakítsanak ki, amely kedvez a pénzügyi rendszer új, felelősségteljes szereplőinek. – Mindig is szeretettel fogadtuk az olyan piaci szerelőket, akik megbízható és átfogó pénzügyi szolgáltatásokat nyújtottak innovatív megoldások révén – tette hozzá.



[ad_2]

Source link

TrustChainTrustChain blog