Bűnösnek vallotta magát és lemondott a Binance alapítója

A Binance ellen évek óta tartó eljárás kulcsfontosságú pillanathoz ért – bűnösnek vallotta magát Changpeng Zhao a keddi bírósági ülésen. A vállalatot 4,3 milliárd dollárra büntették, Zhao pedig 50 millió dollár büntetésre számíthat.

Lemondott a Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéjének alapító-vezérigazgatója, Changpeng Zhao, miután bűnösnek vallotta magát az amerikai pénzmosás elleni szabályoknak a megsértésében. A bírósági iratok szerint a vallomásnak köszönhetően lehetőség nyílik egy olyan megállapodásra, amellyel a vállalat továbbra is folytathatja a működését.

Az ügyészség azzal vádolta a kriptotőzsdét, hogy lehetővé tette szankcionált társaságok számára a platformon való kereskedést. Továbbá a vállalat arra ösztönözte az amerikai felhasználókat, hogy elrejtsék tartózkodási helyüket, hogy a cég elkerülje az amerikai pénzmosás elleni előírások betartását.

A Binance bűnösnek vallotta magát, és elfogadta a 4,3 milliárd dolláros pénzbüntetés kifizetését. Zhao szintén elfogadta az 50 millió dolláros büntetésének kifizetését, ugyanakkor ez az összeg még csökkenhet egyéb polgárjogi büntetések kifizetésével.

“Hibáztam, és vállalnom kell a felelősséget. Ez a legjobb a közösségünknek, a Binance-nek és magamnak is. Tudom, hogy a Binance tovább fog növekedni és kitűnni a piacon.” 

– írta Zhao X bejegyzésében. Zhao korábbi pozícióját Richard Teng, a regionális piacok globális vezetője vette át, aki a pénzügyi szolgáltatások és szabályozás területén több mint 30 évre visszamenő tapasztalattal rendelkezik.

(Forrás: WSJ)

(Címlapkép: WSJ)

Binancebüntetéskriptokriptotőzsdekriptovaluta