BNPL vásárlásokhoz használható virtuális kártyát dob piacra az Afterpay

Az ausztrál buy-now-pay-later óriás folytatja a bolti fizetések elleni „hadjáratát”, ennek jegyében dobják piacra érintésmentes, virtuális kártyájukat, amellyel a boltokban is lehetősége lesz fizetni az ügyfeleknek.  Ehhez mindössze annyi dolguk van, hogy az Afterpay appban megnyomják a kártya ikont (ez aktiválja a kártyát), majd végrehajtják a tranzakciót az Apple Pay vagy Google Pay segítségével. Az online Afterpay vásárlásokhoz hasonlóan az ügyfelek ebben az esetben is négy részletben fizethetnek vásárlásaikért, bárminemű díj vagy kamat nélkül.

Az Afterpay még 2016-ban indította el vonalkód alapú, bolti fizetési megoldását, ez mostanra a cég ausztráliai és új-zélandi tevékenységének 22%-át teszi ki. Ugyanakkor a cég reméli, hogy a virtuális kártyák által jelentett fizetési opció segíti majd a bolti fizetések részesedésének növekedését, annak köszönhetően, hogy az az ügyfeleknek könnyű fizetési folyamatot, a kereskedőknek pedig az integrációs teendők és költségek eltörlését teszi lehetővé.

Nick Molnar társ-CEO úgy fogalmazott: „Az elmúlt öt évben erős kínálatot hoztunk létre bolti fizetési megoldásaink tekintetében, ugyanis jelenleg több tízezer kereskedő kínálja az Afterpay bolti fizetési megoldását Ausztráliában. Az új Afterpay virtuális kártya, amely az ügyfelek elektronikus pénztárcájának része lesz, kínálatunkat fejlesztve könnyíti majd meg több millió ausztrál ügyfelünknek a bolti fizetések négy részletre történő lebontását, anélkül, hogy valaha is kamatot kéne fizetniük érte.”

Forrás: Finextra

Bátorfi Botond

AfterpayBNPLvirtuális bankkártya