A Walmart digitális platformmal segíti a beszállítók hitelezését

A Walmart a Citi-vel együttműködve olyan platformot hoz létre, amely összeköti a kereskedelmi óriás 10 000 amerikai székhelyű beszállítóját több mint 70 hitelezővel. A Walmartnak már korábban is voltak olyan programjai, amelyek a szállítás utáni finanszírozást segítik, de a Citi által épített Bridge potenciálisan bővítheti a beszállítók számára elérhető lehetőségeket.

Az újításnak köszönhetően a Walmart beszállítói egyetlen hitelkérelmi űrlap kitöltésével kapcsolatba léphetnek a hitelintézetekkel. A kérelem benyújtását követően a platform zökkenőmentesen összekapcsolja a beszállítókat több potenciális hitelezővel. A hitelezők ezután értékelni tudják a pályázatokat. Ez hatékonyabb hitelezési folyamatot biztosít mind a beszállítók, mind a hitelezők számára. Egyúttal nagyobb választási lehetőséget, gyorsabb ügymenetet és finanszírozáshoz való hozzáférést tesz lehetővé a beszállítóknak. A hitelezőknek megnyílik a lehetőség arra, hogy a közvetlen helyi piacukon túlra is kiterjesszék hatókörüket, és diverzifikálják hitelezési tevékenységüket. A bevezetésre való felkészülés során a platform hitelezői bázisa a 2021-es 18 bankról jelenleg országszerte több mint 70-re nőtt. Ha a beszállítók megfelelnek a feltételeknek, akár 10 millió dollár értékű hitelre is szert tehetnek.

A platform létjogosultságát bizonyítja, hogy az észak-karolinai M&F Bank a Bridge segítségével több százezer dollárnyi hitelezési lehetőséget talált olyan vállalkozásoknak, amelyeket másképp nem érhettek volna el.

A sokszínűség is szempont

A Citi elmondása szerint a Bridge platformon a diverzitás növelése is a kitűzött célok közé tartozik. A hitelintézetek között találunk több mint 20 olyan letétkezelőt, melyek többségi tulajdonosköre valamelyik amerikai kisebbséghez tartozik. Emellett négy női tulajdonú szervezet is szerepel köztük. Továbbá az Egyesült Államok 20 fekete tulajdonú bankjából 15 hitelező a platformon. A Bridge keretein belül a Walmart és a Citi együttműködik abban is, hogy a pénzügyi műveltség növelését célzó oktatási tartalmakkal lássa el a beszállítókat. A Walmart egyébként élen jár a kiskereskedők között a fintech újítások területén, erről bővebben ebben a cikkben olvashatnak.

Rohit Mathur, a Bridge vezetője szerint az új platform modern és hatékony eszköz lesz a Walmart amerikai beszállítóinak kezében. Segíti őket abban, hogy eligazodjanak a hitelezési folyamatban és kapcsolatba léphessenek több hitelezővel egyszerre. Mindez nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a növekedésükhöz nélkülözhetetlen tőkéhez hozzájussanak.

(Forrás: Finextra)

Bridgeciti bankdigitális pénzügyekfinanszírozáswalmart