A Samsung Pay összefogása a Visa-val és a Solarisbankkal

A Samsung összefogott a Visa-val és a Solarisbankkal annak érdekében, hogy a Samsung Pay bármilyen német bankszámlával használható legyen. Az együttműködés keretében a felhasználók a Samsung Pay-be történő regisztráció után egy virtuális Visa kártyát kapnak, amit hozzá tudnak kapcsolni szinte bármelyik, már meglévő német bankszámlájukhoz.

A Solarisbank, a Samsung Pay és a bankszámlák összekapcsolásához szükséges technológiát nyújtja, melynek része az újszerű és kényelmes KYC (Know Your Customer – ügyfélazonosítás) folyamat, ami nem igényel video azonosítást vagy bankfióki látogatást. 

A felhasználók hozzáférést kapnak a Solarisbank Splitpay termékhez is, amely lehetővé teszi számukra, hogy a 100 euró feletti vásárlásokat részletben fizessék, legfeljebb 24 hónapos futamidővel.

Man-Young Kim, a Samsung Electronics GmbH elnöke így nyilatkozott: „Ahelyett, hogy számos partnerséget kötöttünk volna különféle bankokkal, úgy döntöttünk, hogy bízunk a Solarisbank eddigi eredményeiben. A csapat technológiai és szabályozási tudása és gyors termékfejlesztése mély benyomást tett ránk.”

Forrás: finextra

Visnyei Zsófia

KYCSamsung PaySolarisbankSplitpayvisa