A Revolut ebben is élen jár

Az Apple Tap to Pay technológiájának brit bevezetésével párhuzamosan a Revolut és a NatWest elhozta ezt a funkciót üzleti és szabadúszó ügyfelei számára. A Tap to Pay az iPhone-on lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy érintés nélküli fizetéseket fogadjanak közvetlenül a kártyájukkal vagy mobiltárcájukkal. Így nincs szükség további fizetési eszközökre.

James Gibson, a Revolut Business vezérigazgatója lelkesedésének adott hangot, hogy az Egyesült Királyságban e technológia úttörői közé tartozik a brit neobank. Kiemelte ennek a fizetési megoldásnak a biztonságát és egyszerűségét. Azt is hozzátette, hogy a nagyobb rugalmasság a kereskedők hasznára válhat.

Az új funkció az iPhone-on a Revolut Pro és Business ügyfelei számára közvetlenül a Revolut vagy a Revolut Business alkalmazáson keresztül könnyen elérhető. Alex Codina, a cég kereskedőkért felelős igazgatója is nyilatkozott. Szerinte az új szolgáltatás mind a fogyasztóknak, mind a kereskedőknek több választási lehetőséget biztosít. Előrejelzése szerint ezt az érintés nélküli fizetési módot sokféle vállalkozások tudja majd kihasználni. Idetartoznak a kiskereskedelmi üzletek, fodrászatok és ételstandok is. Úgy véli, hogy ezen cégek mind gyorsan alkalmazzák majd, hiszen mindössze egy iPhone-ra van szükség a használatához.

A Revolut mellett a NatWest bank is integrálja a Tap to Pay-t a Tyal nevű kereskedői elfogadó platformjába. A cég képviselője megjegyezte, hogy a NatWest az elsők között vezette be az Apple Pay-t az Egyesült Királyságban. Büszke arra, hogy a brit bank a Tap to Pay korai bevezetésével továbbra is hozzáférést biztosít a legújabb fizetési technológiákhoz.

Bár a Revolut és a NatWest a szolgáltatás brit debütálásakor élen jár, a fizetési iparág más szereplői sem tétlenkednek. Az Adyen, a Dojo, a Stripe, a SumUp, a Worldline és a Zettle várhatóan hasonló ajánlatokat vezetnek be a közeljövőben.

(Forrás: Finextra)

appleEgyesült Királyságnatwestrevoluttap to pay