A PayPal is beszállt a Fehér Ház új koalíciójába

A PayPal csatlakozott a Fehér Ház új gazdasági koalíciójához, az Economic Opportunity Coalitionhöz (EOC). A tagok célja, hogy felszámolják a gazdasági egyenlőtlenségeket, és előmozdítsák a különböző rosszul ellátott közösségek helyzetét – áll a cég július 28-i sajtóközleményében.

A PayPal is alapító tagja a 21 vállalatot és három alapítványt magába foglaló fehér házi gazdasági koalíciónak. Az EOC elsődleges célja, hogy a színes közösségekben tervezett jelentősebb beruházásokat összehangolják a Biden-Harris adminisztráció befektetéseivel.

Az EOC a köz- és a magánszféra szervezeteit egyaránt koordinálja annak érdekében, hogy a gazdasági erőforrások a kulcsfontosságú területeken és közösségek számára váljanak elérhetővé.

A PayPal részvétele a vállalat hosszú távú esélyegyenlőséget támogató törekvéseire épül, amelyek 535 millió dolláros kötelezettségvállalást foglalnak magukba. A kezdeményezések között található azonnali pénzügyi segély nyújtása, a hosszú távú gazdasági lehetőségek bővítése, valamint az etnikai kisebbségeket érintő vagyonegyenlőtlenségek kezelése.

A társadalmi felelősségvállalás célját szem előtt tartva a PayPal 2021-ben csatlakozott a Vista Equity Partnershez és a Boston Consulting Grouphoz a Southern Communities Initiative elindításában is. Ez utóbbi egy non-profit szervezetekkel, közösségfejlesztő pénzügyi intézményekkel, történelmileg fekete kollégiumokkal és egyetemekkel (HBCU), valamint továbbivezető közösségi szervezetekkel együttműködő vállalatok konzorciuma.

(Forrás: Finextra)

(Borító: Freepik)

Urbán Anikó

paypaltársadalmi felelősségvállalástársadalom