A Capital One 24 millió dollárt fektet a Securonix-ba

A Capital One Ventures stratégiai partnerséget kötött, és 24 millió dollárt fektetett a Securonix felhőbiztonsági cégbe.

A megállapodás értelmében a Securonix a Capital One csapatával együttműködve, meglévő és új pénzügyi termékeik biztonsági fejlesztésén fog dolgozni, amely célja a kibertámadások és csalások megelőzése, illetve az alkalmazásbiztonság és a felhőben futó rendszerek információbiztonságának növelése.

Tavaly augusztusban a Capital One 80 millió dolláros bírságot kapott az amerikai felügyelettől egy 2019-es adatlopási ügy miatt, amely több mint 100 millió ügyfél személyes adatait szivárogtatta ki. Az amerikai hivatal azért szabta ki a jelentős bírságot, mert a vállalat nem alkalmazott megfelelő kockázatkezelési folyamatokat, mielőtt a publikus felhőbe migrált ügyféladatokat, a hiányosságokat pedig nem tudta időben orvosolni. Nem véletlen tehát, hogy a Capital One döntése, ugyanis a pénzügyi szervezetek egyre inkább ki vannak téve rendszereik és digitális szolgáltatásaik fenyegetettségének.

Forrás: Finextra

Kaliszky Péter

befektetésCapital OneSecuronix