50 legjobb Pénzügyi Blog a világon, amit érdemes olvasnod 2020-ban

[ad_1]

Te is annyira szeretsz személyes pénzügyekről olvasni, mint mi? Akár új vagy a pénzügyi témában, akár csak friss inspirációra vágysz arról, hogyan növeld a vagyonodat, megszámlálhatatlan blog található az internetem mindenféle információval.

A magas képzettségű tanácsadástól a személyes történetekig rengeteg történet található sokféle pénzügyi perspektíváról. Ezért össze lett gyűjtve Neked az 50 legjobb pénzügyi blog, hogy 2020-ban is a legtöbb tudást nyújtó weboldalakat olvashasd.

Íme a lista:

  1. Money Under 30

Bár a Money Under 30 fiatal felnőtteket céloz meg a cikkeivel, mégis minden korosztály számára sok hasznos információt ad át.

A hitelezési útmutatótól kezdve, a költségvetési tippeken keresztül az autó és lakásvásárlásig, mindenféle információt megtalálhatunk rajta. Sőt, folyamatos és friss információkat nyújt számodra, hogy semmiről se maradj le.

  1. Get Rich Slowly

A Get Rich Slowly blogoldalon megtanulhatod, hogyan építs vagyont az idő segítségével. Köszönhetően egy egyszerű tervnek, a lehető legjobb minőségi tudást sajátíthatják el az olvasók a személyes pénzügyeikkel kapcsolatban.

Elképesztő mennyiségű témát találhatsz itt befektetésekről, pénzkeresési lehetőségekről, vagy akár arról, hogyan vigyél sikerre egy kiárusítást.

  1. Frugalwoods

Elképesztően imádjuk ezt a blogot, mert ez a fiatal pár zseniálisan dokumentálja, hogyan érik el a pénzügyi szabadságot. Amint elhagyták a nyüzsgő Bostont, Mr. és Mrs. Frugalwoods a Vermonti tanyavilágon egy több hektáros földön kezdtek új életet.

Részletesen bemutatják, hogyan építenek vagyont a takarékoskodó életmód mellett. Ha szereted a szép leírásokat és a személyes, mély történeteket akkor a Frugalwoods Neked készült.

  1. Oblivious Investor

Az Oblivious Investor egy személyes pénzügyi blog, amit egy egyszerű srác készít azzal a céllal, hogy minőségi tartalmat hozzon létre. Mike Piper a befektetés minden csínját-bínját megtanítja Neked, és bepillantást nyújt a kezdőknek és azoknak is, akik nem akarják túlgondolni a portfoliójukat.

  1. Afford Anything

„Nem vehetsz meg mindent, de bármit igen” – ez Paula Pant személyes mottója. Az Afford Anything az ingatlanokra és egyéb bérleményekre összpontosít, és elképesztően őszinte a személyes pénzügyi erőfeszítéseivel kapcsolatban.

Akkor is rengeteg hasznos információt tartalmazhat számodra ez a blog, ha nem is akarnál ingatlant vásárolni, mivel a történetek segítségével az elméd átkapcsolsz egy magasabb fokozatra a pénzkeresésben és termelékenységben.

6. Millenial Money

Grant Sabatier-nek a Millenial Money szerkesztőjének a legfőbb célja, hogy bárki számára elérhetővé tegye a pénzügyi szabadság elérését. Hiszi, hogy a tudás, amit megkapunk a pénzről, elavult és idejétmúlt. Vágya, hogy megtaníthassa másoknak is, hogyan érjék el a pénzügyi függetlenséget.

Ezenkívül ír még pénzkeresési és megtakarítási lehetőségekről, a nyugdíjas évek megtervezéséről és befektetésekről. A könyvét a „Pénzügyi szabadság: A biztos út az összes pénzhez amire valaha szükséged lesz „-t megtalálhatjátok az Amazon kínálatában.

7. Debt Roundup

Grayson Bell akkor kezdte el írni a blogját a Debt Roundup-ot, amikor kifizette a 75,000 dolláros hitelkártya tartozását és az autójának törlesztését. Kiegészítésként megtakarítási és pénzkeresési ötletekkel lát el és ingyenes lehetőségeket mutat a pénzed kezelésére, ideértve a hitel kifizetésére és befektetésre vonatkozó ötleteit.

8. Squawkfox

Kelly Taylor fogyasztói szakértő, a pénzügyi blog szerkesztője a legjobb pénzügyi tippjeit osztja meg az olvasóival.

Miközben blogját olvassuk, az az érzésünk támadhat, hogy egy személyes pénzügyekről szóló blogot keresztezünk egy tévémegjelenésekkel és interjúkkal tarkított média felülettel. Rengeteg személyességgel fűszerezi Kerry a bejegyzéseit.

9. The Penny Hoarder

Ha olyan ötletekre vágysz, hogyan kereshetnél több pénzt, akkor itt a te helyed. A Penny Hoarder pénzügyi trükköket, az otthoni munkavégzést, a költségvetés készítését és a kuponok témáját járja körül.

Minden ötlet arról szól, hogyan kereshetsz vagy takaríthatsz meg pénzt. Míg néhány tipp elég apró megoldással áll elő (nem meglepő az oldal nevéből adódóan), rengeteg segítőkész ötlet vonatkozik arra, hogyan tudsz az otthonod kényelméből pénz keresni.

  1. Man vs Debt

Adam és Courtney Baker, akik minden kölcsönüktől megszabadulva végigutazták a világot egyetlen egy mottóra hagyatkoznak: add el mindened, fizesd ki a hiteled és csináld, amit szeretsz!

Szükségtelen is mondanom, hogy rengeteg tippet és trükköt találsz majd, hogyan szabadulj meg a felesleges dolgaidtól és arról, hogy több dolgot csinálj és takaríts meg.

  1. My Money Blog

Az oldal 2004 óta létezik és ez teszi a legrégebb óta működő pénzügyi oldallá. Az MMB alkotója Jonathan a pénzügyeid kezeléséhez szükséges tanácsokkal lát el, illetve a korai nyugdíjazáshoz add tippeket.

Találhatsz cikkeket befektetésekről, megtakarításról, hitelkártya ösztönző programokról. Jonathan minden apró részletet megoszt a tapasztalatairól a befektetéseiről, a pénzügyi stratégiáiról, szóval láthatod a sikereit és néha a kudarcait is.

  1. Budgets are Sexy

Ahogy a cím is mutatja, a Budgets are Sexy pénzügyi blog vicces olvasmányt nyújt a személyes pénzügyekről, miközben a Blogot szerkesztő J. Money’s tapasztalatait olvassátok. Gyakran frissíti az információkat a személyes vagyonáról, miközben eszközöket ad a kezedbe, amit a pénzügyeidhez használhatsz.

Itt szintén rengeteg tippel találkozhatsz arról, hogyan spórolhatsz, hogyan nyugdíjazd magad hamarabb, illetve inspiráló vendég posztokat olvashatsz más bloggerektől. Ha nem bánod az oldal egyszerűségét, akkor ez a te oldalad lesz.

  1. Money Saving Mom

Nem kell anyukának vagy apukának lenned, hogy elismerd Money Saving Mom írásait. Az oldal napi szinten tölt fel posztokat kuponkódokkal, bevásárlólista példákkal és reklámajándékokkal.

Rengeteg motivációs tartalmat fogsz találni, hogyan priorizáld az életed céljait és bővítsd a bevételeidet többféle forrással. Ha érdekel a blogolás akkor az MSM alapítója Crystal Paine rengeteg mély tartalmad oszt meg, hogyan kezdj te is neki.

  1. Disease Called Debt

Harley 62,000 dollár adósságot fizetett ki kevesebb mint 2 év alatt és ezt a történetet a Disease Called Debt-en jegyezte fel.

Rengeteg egyéb sikertörténetet mutat be, hogy motiváljon Téged is, hogy megszabadulhass a tartozásodtól. Segítségként más forrásokat is megad neked a pénzkezelésről és a profitábilis blogírásról.

  1. Frugal Rules

John Schmoll a pénzügyi szolgáltatásokban tapasztalatokat szerzett veterán kezdte a Frugal Rules blogot és ma rengeteg cikket ír arról, hogyan érheted el a szabadságot spóroláson keresztül.

Bemutatják, hogyan kezdj neki a kölcsön visszafizetésének. Adózási tippeket, költségvetési eszközöket és befektetési útmutatókat adnak. A cikkek tartalmaznak információkat egészen a kezdőktől a tapasztalt spórolóknak.

  1. The College Investor

Kollégistáknak és az ezredfordulón születetteknek szabott cikkeket olvashatsz a The College Investor blogon, miközben a fiatal generációk pénzügyi gondjairól olvashatsz. Különösen akkor lehet hasznos számodra, ha a diákhitelek labirintusában szeretnél kiigazodni. Vagy ha érdekelnek cikkek a passzív jövedelemről és a mellékállás lehetőségekről.

  1. Good Financial Cents

Ez egy újabb pénzügyi blog, ami rengeteg olvasónak hasznos lehet. A Good Financial Cents rengeteg tartalommal rendelkezik a fiatalabb olvasónak, akik most kezdik és azok számára, akik mélyebb, szakmaibb anyagokat szeretnének a pénzügyeik kezeléséhez.

  1. 20 Something Finance

Bár már rég nem a 20-as éveiben van, G.E. Miller holisztikus változásokról ír. Életekről, akik megtapasztalták a hitel nélküli élet szabadságát. Az ő életében is jelentős mennyiségű hitel volt megtakarítás nélkül, most pedig a bevételei 85%-át megtakarítja.

A 20 Something Finance mindenféle pénzügyi helyzettel foglalkozik. Támogassuk-e pénzügyileg idősebb szüleinket? Mennyit költsünk egy eljegyzési gyűrűre? Találhatsz néhány tippet, hogyan maximalizáld a hitelkártyád jutalmait, hogyan spórolj az egészségbiztosításon és hogyan szabadulj ki a munkanélküliség csapdájából.

  1. Financial Samurai

A Financial Samurai központi témája a vagyon: hogyan építhetsz magadnak és mikor van nagyobb esélyed, hogy elérd ezt a célt.

Megismerkedhetsz a milliomosok jellemzőivel, sikeres befektetők gondolkodásmódjáról, a nyugdíj tervezésével, ingatlanokról és hasonló témákról. Mindenből találsz itt egy picit, de mindig egyedi, új szemszögből, amivel eddig nem találkozhattál.

  1. Making Sense of Cents

Making Sense of Cents különböző hasznos forrásokkal lát el arról, hogyan juss egy kis extra pénzhez. Emellett spórolási tanácsokat is ad, hogy ki tudd fizetni a felvett kölcsönödet. Különböző kurzusukat is tartanak arról, hogy például „Hogyan blogolj?” és „Hogyan kezdj bele az affiliate marketingbe?”.

Michelle Scroeder-Garder és a férje két kutyával járják az országot lakókocsival és utazásaik közben tartják fent a blogot. Az oldalon szintén találhatsz részletes információt az utazásaikról és magáról az utazásról is általában.

  1. Free Money Finance

Ez a népszerű blog felvázolja, hogyan gyarapítsd a nettó értéked. A Free Money Finance pénzügyi blognál különféle személyes narratívákon keresztül tájékozódhatsz arról, hogyan hozz létre aktuális befektetési stratégiákat, és bepillantást nyújt abba, hogyan irányítsd karriered.

Az oldal egyszerű elrendezése a minőségi tartalomra koncentrál, amit több közreműködő is rendszeresen posztol, mindig egy új perspektívát adva az olvasói élményhez.

  1. Mr. Money Mustache

Mr. Money Mustache tekervényes perspektívából közelíti meg a pénzügyi témákat ötletes kommentárjain keresztül. Az archívumban található több mint 400 cikkel sosem fogyhatsz ki az érdekes olvasnivalóból.

Rengeteg olvasói sikersztorit és esettanulmányt olvashatsz, korai nyugdíjba vonulási tervezetekkel és az otthonod tökéletesítésére ajánlott tippekkel. Gyere a bajuszért, maradj a tartalomért!

  1. Pocket Your Dollars

Szerezz tudomást alapvető információkról azzal kapcsolatban, hogyan tudod maximalizálni a kuponjaidat vagy más megtakarítási lehetőségeket a Pocket Your Dollars-nál. Mindenkinek el kell kezdenie valahol, és erre az utcai vegyesbolt egy megfelelő hely.

Többek között arról is találhatsz információt, hogy hogyan takarékoskodj, miközben témánként rákereshetsz az érdeklődési körödre és bevásárlólistákat nyomtathatsz ki kedvenc üzleteidből.

  1. Cait Flanders

Cait Flanders harca az adósságának megsemmisítésére egy blog-dokumentációként kezdődött, majd később egy minimalista életvitel-központtá alakult.

A heti posztjai gyönyörű képekkel vannak kiegészítve, és tippeket adnak arról, hogyan sajátíthatsz el tudatos odafigyelést a költségvetésben, miközben kevesebbet vásárolsz. Amúgy Cait egy olyan kétéves vásárlási tilalmat valósított meg, hogy közben a tulajdonának 75%-ától megszabadult. Na ilyen az inspiráció és az elszántság!

  1. Everything Finance

Nem érhet meglepetésként, hogy az Everything Finance olyan kérdéseket feszeget, amik a pénzhez kapcsolódnak, és hogy mit kezdhetünk vele. A tágabb témáktól – mint a kölcsönök elemzése – eljuthatunk hétköznapibb témákig is – minthogy hogyan csökkentsük a gázszámlánkat -, emellett az oldal jó hely arra is, hogy különböző pénzügyi stratégiai ötletek után kutassunk.

  1. DailyWorth

DailyWorth pénzügyi blog a nők és a pénz közötti pozitív kapcsolat kialakítására hivatott. Olyan területekre koncentrál, mint a pénzgazdálkodás, a karrierépítés, üzletvezetés és a tartalmas élet kialakítása.

A cikkek kisebb ötletektől, – mint pénztakarékosság -, egészen a nagyobb áttekinthető elemzésekig terjednek, – mint például egy változó politikai terep elemzése. A nap végére minden egyes bejegyzés azt a célt szolgálja, hogy a mindennapi életedben hasznodra váljanak.

  1. Money Girl

Az adókra, a nyugdíjra és biztosításra koncentrálva Money Girl törekvése a különböző pénzügyek leegyszerűsítése nőknek és férfiaknak egyaránt.

Ötleteket találsz arra, hogyan mássz ki egy rossz hitelből, vagy hogyan legyél jobban fegyelmezett a pénzügyeidet illetően. Az alapító Laura Adams olyan könyveket tesz elérhetővé, amelyek hasznos információkat tartalmaznak arról, hogyan lehet a hitelből kilábalni és vagyont gyarapítani.

  1. Cash Money Life

A személyes karrierre és a pénzügyekre fókuszálva, Cash Money kihagyja a felesleges részeket és következetes minőségi tartalmakat gyárt. Azért szeretjük, mert részletes, gyakorlatias útmutatókat ajánl a pénzgazdálkodás terén.  Nem feltétlenül vonatkozik Rád mindegyik tartalom, de a releváns bejegyzések biztosan értékes tanácsokkal látnak el a pénzügyi döntéseiddel kapcsolatban.

  1. Dough Roller

A Dough Rollert 2007-ben alapította Rob Berger és azóta személyes pénzügyi tanácsadók és közreműködők csapatára bővült ki.

A témáik a következőket: bank, hitel és adósság, hitelkártyák, biztosítás és befektetés. A hasznos pénzügyi blog bejegyzéseik mellett a weboldal heti hírlevelei és rendszeres podcastjei is hasznodra válhatnak.

  1. Retire by 40

Joe az Intelnél ment nyugdíjba és most egy otthon „üldögélő” apuka. Ő és felesége a bevételük nagy részét félreteszik és kiadásaikat pedig más forrásokból fedezik.

A blogja, a Retire by 40, nyomon követi a pénzügyeit, miközben pénzhez köthető családi ügyeket tárgyal ki.

  1. Early Retirement Extreme

A korai nyugdíjas blogok egyre jobban kezdenek elterjedni köszönhetően annak, hogy a 8 órás napi munkaidő kezd egyre kevésbé vonzóvá válni. Az Early Retirement Extreme titkos formulája az egyszerű életmód, a „csináld magad” kultúrája, a magabiztosság és az alkalmazott tőkefelhalmozás.

Könnyűnek hangzik, mi? Nem éppen az. Emiatt a blog folyamatosan posztol a való életben is használható stratégiákról. Rengeteg vendégcikket olvashatsz, hogy más látásmódot is figyelembe tudj venni.

  1. The Centsible Life

Kelly Whalen blogjának elsősorban a nők a célcsoportja, de mindenki számára hasznos lehet, nemtől függetlenül. Az oldal sok hasznos megoldást kínál számodra ahhoz, hogyan valósítsd meg céljaid a bakancslistádon vagy éppen hogyan neveld gyermeked.

  1. Wealth Pilgrim

Ha bármilyen technikai kérdésed merül fel a bankokról, befektetésről és nyugdíjról, akkor a Wealth Pilgrim pénzügyi blog hasznos információkkal tud szolgálni Neked. Részletes útmutatót tartalmaz bármilyen pénzügyi témához. Az egész weboldal igényesen elrendezett, ezért könnyen tudsz keresgélni a Téged érdeklő lazább vagy összetettebb témák között.

  1. Our Next Life

Our Next Life Tanja Hester és férje, Mark Bunge életét követi. Bemutatja a korai nyugdíjazásuk utazását. A pár 2017 végén ment nyugdíjba 38 és 41 évesen. Követheted az inspiráló életútjukat a szoros munkarendtől egészen a mára kialakult laza életmódjukig. Ha a korai nyugdíjba kerülés érdekel, feltétlenül csekkold le az oldalukat.

  1. Couple Money

Ha egy hullámhosszon vagy a pároddal pénzügyeket érintően vagy szeretnétek közös kihívásokatm akkor a Couple Money-val ajánlott kezdeni. Olyan személyes feladatokat találhattok, amiket együtt kell kidolgoznotok (mint például egy 20 dolláros randi kihívás), emellett létrehozhattok közös pénzügyi célokat.

  1. Money After Graduation

Bridget Casey által üzemeltetett Money After Graduation arra törekszik, hogy a fiatal pályakezdők teljesíthessék a kitűzött pénzügyi céljaikat. Az inspiráló történetek mellett az oldal abban is segít, hogyan kezeld diákhiteled, hogyan fizess ki fogyasztói hitelt és hogyan tervezd meg nyugdíjad. Emellett e-kurzusokon vagy workshopokon vehetsz részt, ha még több segítségre van szükséged a gazdagsághoz vezető úton.

  1. The Military Wallet

Ha a hadsereg tagja vagy, veterán vagy egy családtagod kötődik a hadsereghez, akkor a Military Wallett kötelezően ajánlott olvasmány számodra. A saját önellátásról és a hadseregben jelenleg vagy a múltban szolgálók és családjaik számára lévő előnyöket írja le, hogy mindenképpen kihasználják a szolgálatukért járó előnyöket. Megtanulhatsz mindent a hadsereghez kapcsolódó rokkantsági juttattatásokról, kedvezményekről és a hadsereghez kötődő pénzkezelésről.

  1. Girls Just Wanna Have Funds

Ha imádod a személyes megtakarítást és a szójátékokat, akkor ez a te oldalad. A Girls Just Wanna Have Funds oldalán karrierbeli és tárgyalási tanácsokat találhatsz, ötleteket, hogyan kezdj bele saját vállalkozásba. A témák sokaságából lehet választani és a cím ellenére, férfiak és nők számára is hasznos lehet az oldal.

  1. The financial Diet

A Financial Diet oldalát Chelsea Fagan alapította 2014-ben, hogy nyomon kövesse a saját pénzügyi útvonalát. Több nő személyes pénzügyi történetét mutatja be. Valamennyi történet brutálisan őszinte arról, hogy milyen a mai világban egy nőnek pénzügyi teendőkkel boldogulnia. Olyan témák közül válogathatsz, mint a költségvetés, a jövedelem növelése, a megengedhető lakberendezések és személyes esszék arról, hogy a pénzügyeket hogyan lehet összhangba hozni a céltudatos élettel.

  1. Stefanie O’Connel

A The Broke an Beautiful Life-ból megismert Stefanie O’Connel újraalkotta a blogját. Megoldást mutat arra, hogyan építs olyan életet, mint amilyet szeretnél.

Leginkább az ezredváltó nemzedékre fókuszál, de mindenki használhatja ötleteit, aki többet akar keresni és félretenni. Bár Stefanie New York-i sztárszínészként kezdett, mostanra bölcs tanácsokkal látja el az olvasóit.

  1. Miranda Marquit

Ahelyett, hogy apránként gyűjtögetnéd pénzedet, Miranda Marquit oldalán megtanulhatod, hogyan építs vagyont. Pénzügyi, befektetési és otthoni üzleti ötletekkel megtanulhatod, hogyan halmozz fel vagyont és fordítsd a saját javadra.

42. Frugal Beautiful

A Frugal Beautiful pénzügyi blog Shannyn hitel nélküli élettanácsait követi. Egy hihetetlenül szerény életet él, mégis olyan életet él, amilyet szeretne.

Az oldal pénzügyi, életstílus és divatcikkek egyvelege. Shannyn kategóriái az pénzügyek, a lakás, az otthon, az életstílus és a növekedés. Ha szeretnél egy inspiráló nézőpontot a pénzről és az életről, akkor olvasd heti szinten a blogját.

  1. Punch Debt in the Face

Ki tudna ellenállni egy olyan blognak, aminek ilyen akciódús neve van. Miután 30,000 dollár hitelt visszafizetett „Ninja”, most megosztja pénzügyi tanácsait és személyes tapasztalatait.

Nyíltan megosztja a bevételi és kiadási költségeit, szóval láthatod Te magad is, hogyan tudsz spórolni az egyes területeken a gyorsabb hiteltörlesztés érdekében. Számára az is fontos szempont volt, hogy megtartsa a személyiségét a pénzügyei során is.

  1. Ask Liz Weston

Van bármi pénzügyi kérdésed? Semmi baj, csak kérdezd Liz Westont. Online cikkíróként feltárja Neked a pénz misztikumát. Napi szinten vannak feltöltései, de a legérdekesebbek azok a személyes kérdések, amiket kap.

Ez egy érdekes módja annak, hogy olyan dolgokról is tanulj, amikre alapvetően nem gondolsz. Például mi lesz a hitellel, ha valaki meghal? Hogyan zárold hitelkártyád, hogy hitelképességed ne változzon.

  1. Prairie Eco-Thrifter

Hasznos pénzügyi tanácsokat találhatsz, de ami ennél is fontosabb, gyakorlati információkat találhatsz arról, hogyan élj környezettudatosan és „zöldebben”.

A Prairie Eco-Thrifter blog remek párosítása a személyes pénzügyeknek és a fenntartható életnek. Egy interaktív, hozzászólásokkal teli bázissal is találkozhatsz, és te is tehetsz fel kérdéseket a meglévő pénzügyeiddel kapcsolatban.

  1. Don’t Mess With Taxes

Az adók a mindennapi részei életünknek és személyes pénzügyeinknek. A Don’t Mess With Taxes lejegyzi az összes lehetséges forgatókönyvet, ami hatással van az adódra és kezelésükre. Hogyan vegyél észre adó hibákat? Hogyan nyerj sportfogadással? Ez a blog tömve van információval.

  1. Money Smart Life

Ben újra előveszi a régi szenvedélyes szeretetét blogja iránt. A témái: adók, karrier, spórolás, befektetés, hitel és ingatlan.

A posztjai eléggé hitelközpontúak, emiatt elég mély tudást szerezhetsz a témában. Többek között megoldást nyújt arra, ha jó megtakarítási számla lehetőséget keresel ifjúsági sporthoz vagy a rossz szokások lerázásához.

  1. PT Money

Phillips Taylor egy okleveles könyvvizsgáló és vállalkozó, aki a bejegyzéseket és a podcast-eket kombinálja a pénzügyi tippjei átadásához.

Megtakarítási és adózási trükköket mutat be, amiket laikusok számára is érthető nyelvre is lefordított. PT Money a legújabb pénzkezelő APP ötleteket is megosztja, szóval egy remek hely arra, ha a technológiát is a hétköznapi fegyvereddé szeretnéd tenni.

49. Moolanomy

Egy személyes pénzügyi blog mindenféle csinnadratta nélkül. Moolanomy négy területre fókuszál: bevétel, kiadás, eszköz és hitelkezelés.

Bármit megtanulhatsz, ha kiegészítő vagy passzív jövedelemre szeretnél szert tenni, hiteledet csökkenteni vagy a megfelelő biztosítási tervhez hozzájutni. Az összes pénzügyi témát lefedi, ami valaha szembe jöhet veled.

  1. Free From Broke

A személyes pénzügyek könnyűek – ez az alcíme az oldalnak. A Free From Broke pénzügyi blog ezeknek az elvárásoknak megfelelően él és saját példával mutatja meg a hitelcsökkentés és a vagyonépítés fortélyait.

Az alapító Glen Craig befektetési elemzéseket, célkitűzési stratégiákat és viselkedési analízist tesz közzé, hogy a céljaid megvalósításával Te is sikeres lehess.

+1. Financial Independence Europe

Többek között egy kiváló magyar-skót kezdeményezés, amely bemutatja Emma és barátja életét, pénzügyi trükkjeit és a személyre szóló szabadság titkát. A Financial Indepence Europe egy nagyszerű movement, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a pénzügyi szabadságra.

Összefoglalás

A pénzügyi intelligencia fejlesztése kifejezetten fontos mind az üzleti, mind a magán/családi életben. A vállalkozásunk esetén versenyhátrányban leszünk, ha nem értjük a mérleg-, és eredménybeszámolót, vagy ha éppen nem tudjuk, mit jelent pontosan az ÁFA. Ha nem tudunk olvasni a sorok között. De a mindennapi életben is a pénzügyeink kezelése során kritikusan fontos, hogy értsük a hitel, az adózás vagy a megtakarítás területét. A fenti blogcikkek nagyon hasznos olvasmányok arra, hogy az alapoktól kezdve egészen a profi, szakértő szintig tudjuk fejleszteni magunkat.

A cikket Pogonyi Mátyás készítette a Creditful.com oldal cikke alapján.

Érdekel a véleményed!



[ad_2]

Source link