42 mobilfizetési játékos a szingapúri piacról XII. rész

Délkelet-Ázsiában Szingapúr eddig is kiemelkedő helyen volt a pénzügyi piacok tekintetében, ugyanis népességének 96,4% már 2014-ben rendelkezett bankszámlával. 2014 óta az ország azonban immáron fintech nagyhatalomként is képviselteti magát a világban. Szingapúrban egy egészen különleges fintech ökoszisztéma jött létre, így a mobilfizetési szolgáltatók sem álltak meg a sima elektronikus tárcák fejlesztésénél, épp ellenkezőleg: kiterjesztették termékeik és szolgáltatásaik portfólióját.

UOB Mighty

Az UOB Mighty betéti és hitelkártyák digitalizálásval foglalkozik, melyeket később betesz az applikációjába. Összesen több mint 50,000 Visa, Mastercard és NETS terminálon használhatják szerte Szingapúrban.

KrisPay

A szingapúri KrisPay a Singapore Airlines blockchain alapú tárcája, melynek segítségével a társaság utasai digitális valutává konvertálhatják ajándékmérföldjeiket. Ezeket később a társaság 18 partnerénél tudják elkölteni.

PayPal

 

A PayPal az egyik első mobiltárca volt, mely mára globális méreteket öltött. Funckióit tekintve képes értéket tárolni, használható online vásárlásokra és pénzküldésre is.