PARIS, FRANCE - MARCH 15: In this photo illustration, the logos of the messaging applications, WhatsApp, Instagram, Messenger and Facebook are displayed on the screen of an Apple iPhone on March 15, 2019 in Paris, France. Social media Facebook, Instagram, Messenger and WhatsApp have been affected by a global outage for nearly 24 hours on March 14, 2019 cutting virtual worlds to nearly 2.3 billion potential users. Facebook has explained the causes of malfunctions that have disrupted its networks in recent days. This failure is due to the "server configuration change" that has caused cascading problems Facebook is excused for the inconvenience caused to users and companies that are dependent on Facebook, Instagram or WhatsApp to run their business.(Photo by Chesnot/Getty Images)

Ha eddig nem lett volna elegendő Facebook-befolyás az Instagram és a WhatsApp felett, a közösségimédia-óriás még a nevüket is megváltoztatja – számolt be a the verge.com. Az Instagram hamarosan „Instagram a Facebook-ról”, a WhatsApp pedig „WhatsApp a Facebook-ról” módosul.

photo: Chesnot/Getty Images

Az új elnevezések mind az Apple App Store, mind a Google Play alkalmazásának címében megjelennek, de a telefonok kezdőképernyőjén egyelőre maradnak a korábbi nevek.

Egyértelművé szeretnénk tenni, hogy mely termékek és szolgáltatások tartoznak a Facebook-hoz

– mondta egy bennfentes.

Mark Zuckerberg bejelentette, hogy már dolgoznak a Facebook, az Instagram és a WhatsApp összekapcsolt üzenetküldő rendszerén. Érdekes, hogy amíg a Facebook népszerűsége csökkent a fiatalabb fogyasztók körében, addig az Instagram és a WhatsApp is növekedésben van.