Megjelent a Peak új mobilapplikációja, a második generációs PeakWallet. Számos olyan, neobanki elemet tartalmaz, amelyek a klasszikus pénzintézetek számára még mindig kihívást jelentenek.

 Új dizájnt és számos új funkciót kapott a Peak mobilalkalmazása, a legfontosabb újítás azonban a teljesen új fejlesztési környezet: az PeakWallet 2.0 React Native technológiával készült, csak úgy, mint a Facebook, a Bloomberg vagy az Uber mobilalkalmazásai. A kibővített funkciókkal jelentkező applikációval az ügyfélregisztráció mindössze 1-2 percet vesz igénybe, majd néhány érintés a bankkártya rendelése, a nem valós idejű ügyfélbeazonosítás elvégzése pedig nem több, mint 3 perc – így bő 5 perc alatt teljes értékű pénzforgalmi számlához és bankkártyához juthatunk.

A 2015-ben életre hívott PeakWallet a piacon akkor fellelhető mobil applikációkat sok szempontból felülmúlta. Az azóta eltelt időszakban a Peak folyamatosan bővítette az elérhető szolgáltatásokat: ilyen a kártyamegosztás, amelynek segítségével a különböző CashCard felhasználók előre meghatározott funkciókra korlátozva oszthatják meg kártyáikat egymással, vagy az azonnal teljesülő kártyák közötti átutalás. A UX trendek változásai és a challenger bankok egyre nagyobb térnyerése azonban további fejlesztésre sarkallta a fintech céget – így 2018-ban elindult a második generációs mobilapp fejlesztése.

A korábbi verzióhoz képest egyszerűbb és letisztultabb felhasználói felületen érhető el sokkal több funkció, jóval kevesebb idő alatt.

Az új applikáció hatékony lakossági bevezetése érdekében ráadásul az első 5.000 regisztráló most díjmentesen juthat CashCardhoz.

„A mobilalkalmazásunk funkcionális bővítése, illetve a felhasználói felület megújítása mellett nagy hangsúlyt kapott a megfelelő technológiai háttér és keretrendszer kiválasztása. A Peak informatikai háttérrendszerének fókuszában a modularitás és az agilitás áll, ennek szellemében tettük le a voksunkat a React Native cross-platform technológia mellett. A React Native egy nyílt forráskódú mobilalkalmazás-keretrendszer, amelyet a Facebook hozott létre.” – mondta el Kaliszky Péter, a Peak Technológiai Vezetője.

Mindezen fejlesztések mellett a Peak – első hazai szolgáltatóként – 2019 utolsó negyedévében egyszerre tervezi bevezetni a Google Pay és Apple Pay funkciókat is, így tovább egyszerűsödhet és még könnyebbé válik a mobilfizetés az ügyfelei számára.

 A Peak a lakossági felhasználók számára kialakított PeakWallet mobilapp mellett ugyanezt az ökoszisztémát szolgáltatja a Prometheus Platformon, illetve White Label partnerei számára. A Prometheus a Peak pénzügyi szolgáltatókra szabott Lite Banking Platformja, amelyen elsősorban bankok, pénzügyi intézmények és fintech cégek hozhatják létre digitális banki termékeiket.

A Prometheus Platform további részleteit a Peak Prometheus weboldalán érhető el.

A PeakWallet mobilapp letölthető: GooglePlay és AppStoreból is.

 

 

Bodanitz Bora