A magyar pénzügyi technológiák piacán az Európai Uniós szabályozásoknak köszönhetően lépéskényszerben vannak a jelenlegi banki szereplők, és nagy számban születnek olyan forradalmi megoldások, amelyek gyökerestől forgatják fel a technológiai fejlesztések segítségével a status quo-t.
A bankszektor lassú haladása ugyan elkezdődött az ügyfélközpontúság és a modern információtechnológiai megoldások alkalmazása felé, azonban a szabályozói környezet és a lassabb reakcióidő miatt a fejlesztésekben nem tudják felvenni a versenyt a FinTech cégekkel.
A magyar FinTech piacon a versenyző cégek száma miatt nagy az innovációs potenciál, amelyet magyar kormány is felismert. A digitális gazdaság fejlesztése céljából számos támogat programmal találkozhatunk.
Bár a FinTech cégeknél számos alterületen vannak kiemelkedő eredmények a piacon, a jelenlegi piaci környezetben a valós és életképes eredmények eléréséhez olyan komplex megoldásokra van szükség amelyek fejlett IT megoldásokat képesek szállítani, integrálni és folyamatosan fejleszteni, kiszolgálni a nemzetközi és a hazai piacot innovatív digitális banki és elektronikus fizetési megoldásokkal, emellett a tudásfejlesztésre és ismeretterjesztésre is nagy hangsúlyt fektetnek, segítve ezzel a hazai fintech áttörések és innovatív technológiai megoldások ismertségét és támogatottságát.

Kattints a tanulmány elolvasásához!