Rájár a rúd a kriptovalutákra és különösen igaz ez a legnagyobb digitális pénzre, a Bitcoinra, amely egy szörnyű novemberen van túl és az elmúlt 14 hónap során most először esett az árfolyama 3500 dollár alá.

A Bitcoin menetelése tehát komolyan megbicsaklott, hiszen a piaci kapitalizációja 212 milliárd dollárról 183 milliárdra csökkent, egy hónap alatt mintegy ezer dollárt veszítve az egységenkénti értékéből – írja a kosarertek.hu.

Különösen rosszul jött a Bitcoinnak, hogy egyik forkját a Bitcoin casht két különböző blockchainre darabolták fel, miután egy alapítói közötti konfliktus nyomán megszületett a Bitcoin ABC és a Bitcoin SV, ez pedig komoly bizonytalanságot okozott a kriptovaluták piacán.

A piacot eladási hullámra ösztönző és a Bitcoin árfolyamát is történelmi mélypontra küldő folyamatok ellenére a 2009-ben megszületett digitális pénz ezzel együtt növelte piaci dominanciáját. Sokak szerint a folyamatok jelzik, hogy a piac megtisztul és hamarosan sok, az utóbbi évben szinte havonta megszülető újabb és újabb kriptovalutáktól elbúcsúzhatunk majd.

Teljes cikk