A Smart Pension nevű fintech nyugdíj platform egy új alkalmazás és innovatív roadmap indítását tervezi, amely reményei szerint átalakítja a nyugdíj-előtakarékosság jövőjét az új generációk számára.

Az intelligens nyugdíj alkalmazás nem csak azt teszi lehetővé a megtakarítók számára, hogy valós időben nyomon kövessék a nyugdíjegyenlegüket a telefonjukon, hanem  lehetővé teszi a megtakarítók számára, hogy saját meglátásaik szerint válasszák ki azokat az eszközöket, amikbe be kívánják fektetni pénzüket.

Az app kiváltja a hagyományos papíralapú éves jelentéseket is, amelyet a legtöbb szolgáltató a mai napig használ, helyette személyre szabott, napi interaktív videókkal segíti a felhasználókat. Az alkalmazás elsődleges célközönsége természetesen az az új fiatal generáció, akik ma már mindent mobiljukon keresztül intéznek. A millenáris generáció és a náluk fiatalabbak már tényleg az egész életüket a telefonjukon szervezik, így alapvető elvárásuk, hogy minden rugalmasan, átláthatóan és zökkenőmentesen működjön, különösen ha a pénzügyeikről van szó.

Ha megfigyeljük, hogy az online banki szolgáltatások hogyan alakították át az egész iparágat, látható, hogy a nyugdíjak terén jelenleg technológiai szempontból egy óriási lyuk tátong.

Az is világos, hogy az emberek folyamatosan aggodalmaskodnak amiatt, hogy elveszíthetik pénzüket, ezért is olyan sikeresek az automatizált pénzügyi funkciók. A nyugdíjak kezelése viszont nem ilyen egyszerű jelenleg és ez elég nagy problémát jelenthet a jövőben, amennyiben nem történnek változások. Az iparág által megoldandó kardinális probléma az új generáció megtartása, és a technológia képes erre.

Az alkalmazás indítása mellett a cég egy olyan ambiciózus innovációs ütemtervet jelentett be, amelynek középpontjában a rendszeres frissítések és szolgáltatások állnak majd, amelyeket egy dedikált – házon belüli – technológiai csapat fejleszt. A digitális ütemterv célja, hogy változtatásokra kényszerítse az iparágat.

A pipeline innovációi a következők:

  • Automatikusan generált, személyre szabott video jelentések
  • mesterséges intelligencia az ügyfelek lekérdezéseinek előrejelzésére
  • Személyre szabási lehetőségek
  • Facebookon vagy Whatsappon keresztüli üzenetekkel megerősített távoli műveletek

Az új alkalmazás az év elején indított Smart Pension technológiára épül. A biztonságos Smart Pension “skill” lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az Alexa-n keresztül kérjenek le valós idejű információkat  nyugdíj járulékaikról otthoni hub smart eszközökön (Echo, Echo Dot, Echo Spot és Echo Show). Az Alexa az Amazon Echo családjának hangvezérelt asszisztense. A beszédfelismerés segítségével azonnali változtatásokra, módosításokra is van lehetőség. A felhasználók szinte ugyanúgy kezelhetik nyugdíj egyenlegüket, mint a bankszámlájukat, a meglévő biometrikus biztonsági technológiát is használva bizonyos eszközökön, például az ujjlenyomat és az arcfelismerés.

A dinamikus és szinkronizált kapcsolatra épülő technológia egyre fontosabb szerepet játszik abban, hogy segítsen az ügyfeleknek olyan megalapozott pénzügyi döntések meghozatalában, amelyek jó eredményeket fognak hozni később a nyugdíjak tekintetében. A Smart Pension alkalmazás a következő hónaptól lesz elérhető iOS és Android operációs rendszereken.

Forrás

Szilágyi Viktória