A Starling Bank, piacvezető mobilbanki szolgáltatások terén, a közelmúltban pedig megkapta a Best British Bank 2018 címet. Most együttműködik a Samsung Electronics vállalattal és mai bejelentésük szerint a Samsung Pay mostantól elérhető a Starling ügyfelei számára is.

Ez azt jelenti, hogy a Starling ügyfelek a Samsung készülékeikkel ezentúl képesek lesznek a Samsung Pay szolgáltatásával gyors és biztonságos módon fizetni bárhol, ahol az érintés nélküli fizetésekre lehetőség van, anélkül, hogy elő kellene venniük a bankkártyájukat. A Samsung Pay rendkívül könnyen és egyszerűen használható. Az írisz-, az ujjlenyomatos- vagy PIN kódos azonosítás után csak a terminálhoz kell érinteniük az eszközüket, hogy fizethessenek vele. A Samsung Pay a 30 font fölötti tranzakciók esetén is lehetővé teszi az érintésnélküli fizetéseket a kereskedői irányelvek szerint. A Samsung azon ügyfelei, akik még nem rendelkeznek Starling fiókkal, néhány perc alatt ingyenesen letölthetik a Google Play áruházból.

Julian Sawyer, a Starling ügyvezető igazgatója elmondta: “A digitális tárcák egyre szélesedő választékot nyújtanak az ügyfelek számára. A Samsung Pay a Starling azon elkötelezettségének a jele, hogy kiemelkedő felhasználói élményt nyújtson, valamint gyors, egyszerű és biztonságos fizetési megoldásokat biztosítson. A Samsung Pay-t ügyfeleink kérték, mi pedig ígéretet tettünk a szolgáltatás megvalósítására, valamint arra, hogy a felhasználóinknak olyan újfajta banki szolgáltatást nyújtsunk, amire valóban szükségük van.”

A Samsung Pay jelenleg a Galaxy S9, S9+, S8, S8+ és Note 8, S7 and S7 edge, S6, S6 edge és S6 edge+, A3, A5 2017, valamint a Samsung Gear S3 és Samsung Gear Sport smartwatches készülékeken érhető el szoftverfrissítés után.

Forrás: Finextra

Szilágyi Viktória