Gyors megoldást jelenthet a bankok számára a Peak Financial Services új szolgáltatása, hiszen a Prometheus platform használatával bármelyik klasszikus pénzintézet néhány hónap alatt, alacsony beruházási költséggel létrehozhatja saját digitális banki divízióját.

A napokban bejelntették a bankszektor számára több, kiemelt fontosságú, informatikai és üzleti szempontból is kritikus jelentőségű projekt csúszását: az azonnali fizetés indulásának eltolódása, banki adategyeztetés határidejének elnapolása.

A kudarcok indoklására és a határidők módosításának igényére több verzió is létezik, ám egy biztos: a banki IT-rendszerek elavultak és bonyolultak, sok a szabályozói elvárás és a projektmenedzsment is nehézkesen megy a pénzintézeteknek.

Ma a bankok egyik legnagyobb kihívása a digitalizációs folyamatok és technológiai megoldások gyors adaptálása, komoly problémájuk pedig az ügyfelek megszerzésének rendkívül magas költsége. Ennek megoldására született meg a Peak– Prometheus Platformja.

Suppan Márton, a Peak Financial Services  CEO-ja hozzátette: „A Prometheus egyszerű és letisztult megoldást ad a klasszikus pénzügyi szektor néhány komoly problémájára. A Platform használatával a bankok gyors és hatékony választ adhatnak a neobankok drasztikus térnyerésére és könnyen behozhatják lemaradásukat.”

Forrás:prometheus.peakfs.io