A Plasma Bank a digitális piac legújabb szereplője, különlegessége, hogy teljes mértékben blockchain tecnológiával építették. A bank eszerint is definiálja saját magát: “Határokon átnyúló pénzügyi és technológiai blockchain platform a magánszemélyek és vállalkozások pénzügyi eszközeinek kezelésére”.

A platform egy bank-on-blockchain felület, mivel lehetővé teszi bankszámlák létrehozását, az ökoszisztémán belüli megbízások nélküli átutalásokat, egyéni betéti kártyát, nyitott betéteket és kölcsönöket, valamint más helyszíni szolgáltatásokat digitális és hagyományos devizákkal. Az ügyfelek egy robottanácsadót vagy robot-befektetőt is használhatnak, akik elemzik a piacot és a befektetnek az ügyfél érdekeit figyelembe véve.

A projekt már bevezetésre került és minden országban aktívan fejlődik. “Elindítottuk a terjeszkedést a világon Európából és Ázsiából. Észtországot választottuk az európai piaci központunknak és Szingapúrt Ázsiában a fintech projektek iránti nyitottsága miatt – mondja PlasmaBank alapítója, Ilya Maksimenka.

Ez a platform egy közvetlen piactérként fog működni, amely különböző bankok kínálati aggregátoraként épül fel. Célja, hogy elősegítse és növelje a fejlődő digitális kompetenciákat az ázsiai és európai területeken, hiszen a következő években a jól ismert nagybankok szerte a világon kínálják majd ügyfeleiknek a digitális eszközeiket számláiknak megnyitására.

“A legtöbb esetben a bankok nem hajlandók, vagy nem tudnak maguknak ilyen jellegű fejlesztéseket és projekteket véghezvinni, de készek arra, hogy az általuk kedvelt fintech szolgáltatásokat  beépítsék projektjeikbe.”- jegyzi meg Ilya Maksimenka.

Forrás: Bankingtech

Szilágyi Viktória