Új dizájnt és számos új funkciót kapott a Peak mobilalkalmazása, a legfontosabb újítás azonban a teljesen új fejlesztési környezet: a PeakWallet 2.0 React Native technológiával készült, csak úgy, mint a Facebook, a Bloomberg vagy az Uber mobilalkalmazásai.

Egyszerűbb és letisztultabb felhasználói felületen érhető el sokkal több funkció, jóval kevesebb idő alatt – fotó: pexels

A 2015-ben életre hívott Peak folyamatosan bővítette az elérhető szolgáltatásokat: ilyen a kártyamegosztás, amelynek segítségével a különböző CashCard felhasználók előre meghatározott funkciókra korlátozva oszthatják meg kártyáikat egymással, vagy az azonnal teljesülő kártyák közötti átutalás. A UX trendek változásai és a challenger bankok egyre nagyobb térnyerése azonban további fejlesztésre sarkallta a fintech céget – így 2018-ban elindult a második generációs mobilapp fejlesztése.

A kibővített funkciókkal jelentkező applikációval az ügyfélregisztráció mindössze 1-2 percet vesz igénybe, majd néhány érintés a bankkártya rendelése, a nem valós idejű ügyfélbeazonosítás elvégzése pedig nem több, mint 3 perc.

Így bő 5 perc alatt teljes értékű pénzforgalmi számlához és bankkártyához juthatunk. Az új applikáció hatékony lakossági bevezetése érdekében ráadásul az első 5.000 regisztráló most díjmentesen juthat CashCardhoz.

– A mobilalkalmazásunk funkcionális bővítése, illetve a felhasználói felület megújítása mellett nagy hangsúlyt kapott a megfelelő technológiai háttér és keretrendszer kiválasztása. A Peak informatikai háttérrendszerének fókuszában a modularitás és az agilitás áll, ennek szellemében tettük le a voksunkat a React Native cross-platform technológia mellett – mondta el Kaliszky Péter, a Peak Technológiai Vezetője.

Mindezen fejlesztések mellett a Peak, első hazai szolgáltatóként,

2019 utolsó negyedévében egyszerre tervezi bevezetni a Google Pay és Apple Pay funkciókat is, így tovább egyszerűsödhet és még könnyebbé válik a mobilfizetés az ügyfelei számára.

A Peak a lakossági felhasználók számára kialakított PeakWallet mobilapp mellett ugyanezt az ökoszisztémát szolgáltatja a Prometheus Platformon, illetve White Label partnerei számára.