A Bitcoin tőzsdei árfolyama segített a krpitovilág népszerűsítésében, de nem ezen fog múlni a blokklánc technológia sikere. A Blockchaineum nevű csapat egyik alapítója, Czeglédi Tamás kihangsúlyozta, hogy a gazdaságpolitikában is fontos szerepet tölthet be a blokklánc, hiszen világszerte 20 milliárd dollárt gyűjtöttek a kkv-k token-kibocsátások révén. – írja a Digital Hungary

Czeglédi Tamással szeptember 25-én, kedden találkozhatnak az Internet Hungary konferencián, Siófokon a Narancs teremben 14.20-tól. Előadásának címe Egy kis futurológia, avagy hogyan befolyásolhatja a pénzügyi liberalizáció és a blockchain az online fizetési piacot?

– Ha jól tudom, akkor önök a Blockchaineum kezdeményezés keretében az elsők közt kezdtek alaposabban foglalkozni a kriptovalutákkal és a blokklánc technológiával Magyarországon, igaz?
– Időrendben biztosan nem mi voltunk az elsők, de igyekeztünk igen átfogóan, igen alaposan feltérképezni és megismerni ezt – a még ma is újdonságnak számító – hatalmas területet.

– Mi volt az indulás háttere?
– Jó alapról indultunk, mert a legmagasabb intelligenciahányadossal rendelkező személyeket tömörítő Mensa HungarIQa Egyesület keretein belül kezdtük a munkát. Itt zseniális matematikusok, informatikusok és programozók mellett olyan szakemberek csatlakoztak hozzánk már kezdetben is, akik komplexebben, nem pusztán a technológiai újdonság oldaláról, tudták szemlélni a témát. Persze mi is azzal kezdtük, hogy mindent elolvastunk, meghallgattunk, és persze kriptovaluta bányászgépeket építettünk, jobbára a magunk kíváncsiságától hajtva. Persze ahhoz, hogy nagyon nagy nyereséget érjünk el, jóval előbb kellett volna bekapcsolódnunk…

Teljes interjú