A Fintech Világa e heti adásában biztosítói sikertörténetekről beszélgetett dr. Juhász Dorottya, Érczfalvi András és Suppan Márton:

A robotikus folyamatoktól az intelligens automatizálás felé történő elmozdulásig

A mesterséges intelligenciáról (MI) és a gépi tanulásról sokat beszélnek, azonban ez azzal is jár, hogy magas elvárásokat támasztanak az eredményességükkel kapcsolatban. 2018-ban nagyon kis számú biztosító volt képes valódi MI-t bevezetni, legalábbis széleskörű alkalmazásban. Ez lenne az a terület, ahol a gépek nem csak egy előre meghatározott szabályrendszer szerint végzik a dolgukat, hanem a folyamatban a korábbi eredményeket felhasználva saját, új szabályrendszert alkotva támogatják a folyamatokat. Az MI intelligens döntéseket hoz az általa felismert döntéshozatali minták alapján és újakat alkot – mindezt emberi közrehatás nélkül teszi.

Az Insurance Nexus által végzett felmérés arra próbál választ adni, hogy jelenleg milyen érettségi szinten áll a technológia és a mi a biztosítók teendője annak érdekében, hogy a rendelkezésre álló technológiát ténylegesen beépítsék folyamataikba.

Teljes cikk