Lezárta első kiemelt, hazai B2B megállapodását a Blueopes, mely egy minimum 3 éves, teljes értéket tekintve akár 800e+ EUR-s szerződést jelent a cég számára. Az ügyfél az egyik legnagyobb hazai bank, az MKB Privát Banki részlege, amely 430 mrd Ft-os vagyonú ügyfélállománnyal rendelkezik.

A Blueopes:

A Blueopes Zrt. (www.blueopes.hu) egy Társadalom- és Környezettudatos Befektetésekre specializált, digitális vagyonkezelési platformokat fejlesztő cég, amely bankok, befektetési szolgáltatók és alapkezelők részére nyújtja szolgáltatásait. A céget a Central European Startup Awards az év fintech cégének választott meg. Vezető befektetője pedig az MKB Fintechlab.
A B2B megállapodás mellett sikeres partnerségi megállapodást kötöttek a New York-i székhelyű Navega Strategies kvantitatív elemző céggel, melynek alapítója és vezetője a Goldman Sachs korábbi vezetője. A Navega a rendszerükhöz (opcionálisan) illeszthető makrogazdasági modelleket készít majd, még jobban kezelhetővé téve ezzel a makroszintű kockázatokat.
A cég sajtóközleményéből úgy tudjuk, hogy szeptembertől tervezik elindítani a következő körös tőkebefektetési tárgyalásaikat, amelyeket a jövő év elejéig szeretnének lezárni, egy fő befektetővel (amely az összeg mintegy felét jegyzi le), és több szakmai háttérrel rendelkező kockázati tőkés céggel.
Reményik Áron
Forrás: Blueopes