A kódolás az egyik legfontosabb készség, amely hozzáadásra kerülhet az önéletrajzokhoz. A Tech Nation egyik jelentése szerint azonban az Egyesült Királyság digitális technológiai vállalatainak több mint 50 százaléka vallja, hogy szakképzettlen munkavállalókkal szembesülnek. Ez az oka annak, hogy az Egyesült Királyság kormánya és 25 egyetem valamint 60 vállalkozás által alapított Institute of Coding elindul, ahol a technológiai tehetségek következő generációját szeretnék fejleszteni és képezni. Az új intézet 40 millió font támogatást kapott, melynek felét a kormány, másik fél magánszektorbeli partnerei nyújtják.

Az Institute of Coding (IOC) működése rendhagyó és speciális képzési lehetőségeket kínál. A hallgatók különböző kurzusokat vehetnek fel többféle formátumban, például fokozatokban, időtartamban, akár gyakornoki vagy a legmagasabb szinteken, rövidebb kurzusok és folyamatos szakmai képzések formájában is. Az intézet arra is kötelezettséget vállalt, hogy több nőt bátorítson, hogy szerepet vállaljon a technológiai szektorban, mivel az Egyesült Királyságban jelenleg az ipar 17%-át teszik ki csupán. Ez pedig egy olyan probléma, amelyet minél hamarabb meg kell oldani, mivel az iparág folyamatosan növekszik.

“Legfőbb küldetésünk a digitális készségek hiányának kezelése, amivel megkönnyítjük a diákok, a munkavállaók és a potenciális tanulók számára, hogy olyan technikai készségeket sajátítsanak el, amire korábban nem volt lehetőségük.” – mondta Dr. Rachid Hourizi, az intézet igazgatója.

“Hiszünk abban, hogy mindenki, függetlenül attól, hogy milyen háttérrel rendelkezik, megérdemli a digitális készségeinek fejlesztését rugalmasan, az egyéni igényeiknek megfelelő tanulással, akár szemtől-szemben, akár online, teljes vagy részmunkaidőben, önálló tevékenységként vagy egy meglévő munka részeként.

Forrás: Evening Standard

Szilágyi Viktória