A Financial Action Task Force (FATF), a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása elleni küzdelem nemzetközi csoportja júniusban megkezdi a kripto-kereskedelmere vonatkozó kötelező szabályok kidolgozását.

Az új szabályzat a FATF által 2015 júniusában elfogadott, nem kötelező erejű határozatok frissítése lesz. A FAFT meg fogja vizsgálni, hogy továbbra is megfelelőek-e a pénzmosás elleni (Anti-Money Laundering, AML) intézkedésekre és a gyanús kereskedelmi tevékenységek bejelentésére vonatkozó jelenlegi iránymutatások, és új kereskedelmi tevékenységekre alkalmazhatók-e. A kormányközi szervezet arról is beszámol, hogyan kell együttműködni azokkal az országokkal, amelyek tiltják a digitális pénznemek használatát. A japán hatóságok arra törekszenek, hogy vezető szerepet töltsenek be az ügyben és előmozdítsák az új, kötelező erejű szabályok elfogadását 2019-ig. A japán kormány reményei szerint együtt tud működni az Egyesült Államokkal és az európai országokkal a kérdésben.

A FATF központja Párizsban található, és 37 különböző tagállamot foglal magába. A kormányközi szervezetet 1989-ben alapították a G7 utasítására.

Forrás: Cointelegraph

Szilágyi Viktória