Az oktatási szektorban létrehozott blockchain alapú platform egy új tanulási lehetőséget nyújt, izgalmasá teszi a tanórákat és az egész világon bárki hozzáférhet, így tehetséges és motivált oktatók segítségével tanulhatunk. A Code of Talent a világ első blockchain technológiára épülő oktatási platformja, célja pedig, hogy növelje emberek motivációját a tanulásban.

A Code of Talent az oktatásban jelenlévő számos hibát igyekszik kiküszöbölni, amik akár jelentős következménnyel is járhatnak. Amikor ugyanis a diákok megpróbálnak bejutni a munka világába, szembesülhetnek azzal, hogy a megszerzett tudásuk és az adott munkakör betöltéséhez szükséges készségek közötti szakadék tátong, így ez befolyásolja foglalkoztathatóságukat. A vállalat azzal érvel, hogy más e-learning platformok – amelyek a világ minden tájáról érkező hallgatók használnak – nem képesek kezelni a legfontosabb, szektort érintő problémákat. Ennek oka, hogy a kurzus tartalma ritkán személyre szabott, nem veszi figyelembe az egyéni haladási tempót és nincs valós idejű emberi interakció, visszajelzés egy valódi tanártól, ami sarkalatos pont a tanfolyam befejezése szempontjából. A HarvardX és a MITx szerint a jelentkezők mindössze 5,5 százaléka fejezi be az elkezdett online tanfolyamokat.

A Code of Talent szerint a mikro-tanulás a megoldás. Ez a technika 10 percnyi napi tanulási munkamenetet foglal magában, olyan virtuális környezetben, ahol oktatónként legfeljebb 40 résztvevő van jelen. A cég a fehér könyve (white paper) szerint a mikro-tanulás módszere akár 300 százalékkal is növelheti a hallgatók fejlődésének sebességét – a költségeik viszont 50 százalékkal csökkennek. Ez részben azért van, mert a három-hét perc közötti részek megtanulása jobban illeszkedik az agy működéséhez és a memóriánkhoz.

A Code of Talent platformját már több vállalta alkalmazza is, például a Pfizer, az Astra Zeneca, a Societe General, a JTI. A tanulók bármilyen eszközről használhatják a platformot és valós időben követhetik nyomon haladásukat. A személyre szabott visszajelzésekről, értékelésekről a felhasználói felületen belül, vagy e-mailen kaphatnak értesítéseket. Az oktatók pedig könnyen felmérhetik és követhetik a résztvevőik előrehaladását, sőt videó streamingre van lehetőség. A legkedveltebb és leginkább vonzó tartalmakat nyújtó oktatók lehetőséget kapnak a Premium Content Provider státusz megszerzésére.

Forrás: Cointelegraph

Szilágyi Viktória