A londoni székhelyű TransferWise borderless számlájának elindításához a Wirecardot választotta, mint kártyakibocsátót. A betéti kártyát januárban indították szűkebb körben, körülbelül 1000 TransferWise ügyféllel, azóta pedig a teljes nyilvános bevezetés is elkezdődtt és több ezer felhasználóra számítanak.

Az összetéveszthetetlen zöld színű, Hello Világ! feliratú debitkártya sokak számára jelent megoldást régóta fennálló problémákra.

Az elsődleges célközönségük mindazok, akik külföldön élnek, vagy dolgoznak és egy másik országba kívánnak pénzt küldeni, ezért szeretnék kihasználni a TransferWise alacsony árfolyamát és átlátható díjait. A TransferWise szerint ez “az első olyan platform, amely valódi multi-country banki szolgáltatást kínál mindazoknak, akiknek szüksége van rá”. Korábban csak a vállalkozások számára volt elérhető a termék, most pedig megnyílik a fogyasztók számára is. “Ez hatalmas előrelépés a ‘határok nélküli pénzre’ vonatkozó elképzeléseink megvalósításához, ahol bárki bárhol a világon pénzt költhet és kaphat globálisan anélkül, hogy aggódnia kellene az átváltás és az árfolyam miatt.” – mondta a TransferWise társalapító elnöke, Taavet Hinrikus. “Azt hiszem, ez az első alkalom, hogy valaki létrehozott egy több országra kiterjedő bankszámlát. Korábban nem létezett.”

A számla 28 pénznemere tud átváltani reálárfolyamon, az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok, Ausztrália és Európa helyi bankadatai alapján. “Ez azt jelenti, hogy bárki küldhet, költhet és takaríthat meg pénzt úgy, mint egy helyi lakos, díjmentesen, mintha ott élne” – mondja a TransferWise.

“Küldetésünk, hogy pénzt mozgassunk a határok nélkül, és a határok nélküli betéti kártya létfontosságú lépés a lehetőség szélesebb közönséghez való eljuttatásában” – jelentette ki Jeremy Buttner, borderless banki vezető a TransferWise-nél. “A Wirecard segít nekünk abban, hogy a terméket és annak előnyeit olyan piacokra vezessük be, amelyeknek gyorsan szükségük van egy ilyen megoldásra. Nagy örömünkre szolgál, hogy a TransferWise-al dolgozunk, amely az iparág egyik vezető FinTech-je. Ez egy egyedülálló termék, és nagyon sikeres partnerségnek tekintjük a jövőre nézve is. ”

Szolgáltatásaikat kétmillió ember használja havonta több mint 1,5 milliárd font átvitelére, ezzel napi 2 millió fontot megtakarítva.

Forrás
Cégprofil

Szilágyi Viktória