100. adásához érkezett a Fintech Világa című műsor a Trend Fm-en. A Fintech Világa az első igazi magyar fintech tartalomszolgáltatás, s ma már nemcsak rádióban, de online, és a nyomtatott sajtóban is elérhető hiteles hírforrás. A rádióműsor a fintech témakörben kiemelkedő és fontos témákat, fejlesztéseket járja körbe, valamint közérthető módon mutatja be a szektor sajátosságait és előnyeit.

Múlt héten pénteken hangzott el a 100. Fintech Világa adás a Trend Fm-en. 2016. március 11-én debütált a műsor. Az elmúlt két év hanganyagait övező nagyfokú érdeklődés azt jelzi, hogy valóban hangsúlyos és meghatározó témákat boncolgat, amire hétről hétre számítanak a hallgatók.

Frissek, innovatívak, izgalmasak, – így jellemezhetjük a napjainkban a pénzügyi szektor hagyományos trendjeit újragondoló fintech startupokat. Ebben a szellemiségben készül a Fintech Világa, amely minden pénteken a 16 órai hírek után jelentkezik. A műsor bemutatja a fintech startupok újító szellemiségét és gondolkodásmódját, példákat keres egy-egy pénzügyi szolgáltatói termék vagy megoldás megújítására. A fintech terület elmúlt két évben tapasztalható világméretű fellendülésének legfontosabb mozzanatairól, fejlesztéseiről, eredményeiről is beszámol hétről hétre.

A műsorvezető, Érczfalvi András a fintech szektor sajátosságairól, a fejlesztések irányáról kérdezi meghívott vendégeit és a műsor álladó szakértőjét, Suppan Mártont, aki a fintech terület egyik kiemelkedő európai specialistája, valamint a Peak Financial Services igazgatója.

„Szerintem nagyon büszkék lehetünk, hogy a Fintech Világa az első igazi magyar fintech tartalomszolgáltatás, nemcsak rádióban, hanem a nyomtatott és, online sajtóban is. Bármilyen területet megnézünk, mi voltunk az első, és a mai napig véleményformálók tudunk lenni és hiteles hírforrásnak tekintenek minket.”
(Suppan Márton, a Peak Financial Services igazgatója)

„Az első adást érdekes volt végighallgatni. Akkor még, mint egy jövőbemutató technikáról, technológiáról beszéltetek… Valahogy úgy érzem, hogy 2016 elején nem volt divat a fintechről beszélni. Most pedig ez már nem a jövő, hanem a jelen, sőt már múltja is van.” (Komáromi Balázs,  a Trend Fm főszerkesztője)

„A Fintech Világa műsor számomra olyan, mint egy izgalmas tengeri hajóút. Tudom, hogy ki áll a kormánynál, épp ezért nyugodtan napozom a fedélzeten, egy jó könyvvel és egy komolyabb itallal. Ritka pillanat amikor nem bánom, hogy csak utas vagyok.”
(Érczfalvi András, Fintech Világa rádióműsor szerkesztő-műsorvezetője, Trend Fm)

A 100. adás itt érhető el.

Fintech Világa a 94.2 Trend Fm-en minden pénteken 16:00-kor.

Szilágyi Viktória