Kedden délelőtt tartotta országos évértékelő sajtótájékoztatóját a Magyar Mentőkutyás Szervezetek Országos Szövetsége, ahol többek közt szó esett arról is, milyen különleges módon támogatja a Simplon Marketplace a Szövetség tevékenységét, valamint rajta keresztül a mentőkutyások munkáját.

A Simplon Zrt-nél fontosnak érzezzük, hogy az innovatív fejlesztéseinken túl támogassunk valamilyen jó célt, ezért mobilapplikációnkban létrehoztunk egy rendhagyó felületet, mely lehetőséget biztosít az alapítványok és civil szervezetek számára az eddigiektől eltérő módon adományokat gyűjteni.

A Marketplace Donation funkciója ugyanis egyetlen platformon hozza össze mindazokat, akik kisebb-nagyobb összegekkel szeretnének támogatást nyújtani, valamint azokat az alapítványokat, akiken keresztül eljut a segítség az érintettekhez. A Donation funkció a Simplon Zrt. Játékostér applikációjában, a Marketplace-n belül elérhető el. Egyelőre csak ebben, a magyar piacra készített Játékostér alkalmazásban található meg a funkció, hamarosan viszont a cégcsoport többi mobilappjában is elérhetővé tesszük, így akár 88 országból is érkezhetnek támogatások azokhoz a szervezetekhez, akik bekerülnek erre a felületre.

A funkcióba elsők közt került be a Magyar Mentőkutyás Szervezetek Országos Szövetsége és már adományok is érkeztek részükre.

A tájékoztatón elhangzottak után számos érdeklődés jött hozzánk alapítványok részéről, valamint érkeztek pályázati anyagok is az applikációba való bekerüléshez.

A sajtótájékoztatón számos további, rendkívül fontos témát hallhattak a sajtó képviselői. Ezek a következők voltak:

  • Magyar Mentőkutyás Szervezetek Országos Szövetsége és a Magyar Rendőrség közös együttműködése

Csatlakozás az egységes európai 112-es segélyhívószámhoz.
A témában Orlik Zoltán MMSZOSZ elnökét, valamint az Országos Rendőr-főkapitányság képviseletében Dr. Balázs Zsolt r. ezredes az ORFK Rendészeti Főigazgatóság Ügyeleti Főosztály Hívásfogadó Központ Szombathely osztályvezetőjét hallhattuk.

  • Hatékonyabb életmentés és segítségnyújtás a négylábúakkal

Szabó Gábor Magyar Mentőkutyás Szervezetek Országos Szövetsége szakmai alelnökének beszéde

  • Bekapcsolódás az informatika világába

Iránymutatás a fiatalabb generációnak – Rasztovits Dávid, Digitális Turizmus Zrt. vezérigazgatója
Elektronikus mikroadományozás – Szilágyi Viktória, Simplon Zrt.
Üzleti világ szerepvállalása a Magyar Mentőkutyás tevékenység megsegítésére, társadalmi felelősségvállalás – Regőczi László a Bonaventura Gold Kft. ügyvezető igazgatója,
PRIMUS ásványvíz tulajdonosa az MMSZOSZ elnökség főtanácsadója

A beszédek elhangzása utána a Magyar Mentőkutyás Szervezetek Országos Szövetségének elnöke, Orlik Zoltán, tiszteletbeli nagykövetté avatta az eseményen, Suppan Mártont, a Siplon Zrt. képviselőjét, valamint Rasztovits Dávidot, a Digitális Turizmus Zrt. vezérigazgatóját.

A Játékostér alkalmazás elérhető és letölthető az AppStore-ból és Google Playből.
App: Játékostér
Web: http://jatekoster.hu

Szilágyi Viktória