2018 a Monzo éve

Az ismert digitális bank, a Monzo néhány napja bejelentést tett, miszerint elindította az integrációt a holland ING tulajdonában levő, a Yolt pénzügyi alkalmazással. A Yolt felhasználók mostantól hozzá tudják adni a Monzo folyószámlájuk adatait és megtekinthetik tranzakcióikat Yolt alkalmazásban.

Az ilyen típusú integrációk a januári Open Banking elindítása óta felgyorsultak, a Monzo pedig nemrégiben bejelentette partnerségét a pénzügyi alkalmazással, az Emma-val (az FCA által regisztrált első számviteli információs szolgáltatás volt, amely nyílt bank-integrációval foglalkozott), microinvestment appokkal, a Moneybox appal, valamint elindította saját third-party API-ját, hogy segítse az integrációs folyamatokat. A Monzo a közelmúltban mutatta be saját third-party Marketplace Bétáját is.

Partnerei közé tartoznak a jól ismert hitelezők, a RateSetter és a Zopa, a Wealthsimple és Scalable Capital, valamint a konkurens bankok, az OakNorth és a Shawbrook Bank.

A Yolt maga is partnerséget folytat a Starling digitális bankkal, valamint 29 másik bankkal az Egyesült Királyságban.

Frank Jan Risseeuw, a Yolt vezérigazgatója megjegyezte: “Mind a Yolt, mind a Monzo közössége nagyon várta már az integrációt, és izgatottak vagyunk, hogy végre be tudjuk mutatni a bevezetést. Ez az integráció nagyszerű példa arra, hogy az Open Banking alapelveinek használata a fogyasztók számára nagyobb választékot és szabadságot biztosít a pénzügyeik kezelésben. A Monzoval való integrációval több embert segítünk abban, hogy másként gondolkodjon a pénzről, és lehetővé tegye számukra, hogy jobban élvezhessék az életet.”

A Monzo tavaly októberben tette elérhetővé teljesértékű banki folyószámla szolgáltatását, emellett az applikációban megkönnyítették a korábbi számlákhoz kapcsolódó funkciók használatát, így körülbelül egy héttel ezelőtt elérték az 500 000 megnyitott folyószámlát.

Open Bankingról szóló híreink: itt és itt

Forrás

Szilágyi Viktória